Presque dix ans après son lancement, quel bilan et quelles perspectives pour l’Union pour la Méditerranée ?
Bourdieu, Hélène

Publicació: Centre de Documentació Europea - UAB 2016
Descripció: 38 p.
Resum: Créée en 2008, l’Union pour la Méditerranée (UpM) a suscité de nombreuses critiques notamment quant à sa pertinence et à son efficacité comme outil pour la région euro- méditerranéenne. Héritière du Processus de Barcelone mais également du projet français imaginé et défendu par le Président Nicolas Sarkozy, il semblerait que l’UpM continue à chercher son identité comme en témoignent les développements institutionnels qu’elle a connus depuis 2010 notamment et qui en font un outil pertinent pour la région.
Resum: Creada en 2008, la Unió per la Mediterrània (UpM) ha generat nombroses critiques, sobretot en quan a la seva pertinència i la seva eficàcia como a una eina d’utilitat per a la regió euromediterrània. Hereva del procés de Barcelona, així com del projecte francès imaginat i defensat pel President Nicolas Sarkozy, semblaria que la UpM continua buscant la seva identitat, como ho demostren els diferents esdeveniments institucionals que s’han succeït des de 2010, i que, en definitiva, que en confirmen la seva escaiença.
Nota: Treball dirigit per la professora Esther Zapater Duque
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Francès
Col·lecció: Institut Universitari d'Estudis Europeus: Màster Universitari en Integració Europea: Quaderns de recerca (Bellaterra)
Pla d'estudis: Quaderns de Recerca (Bellaterra) ; 34
Document: masterThesis
Matèria: Unió per a la Mediterrània ; Mediterrània (Regió) ; Política i govern ; Unió Europea, Països de la ; Relacions exteriors ; Cooperació mediterrània ; Assistència econòmica europea

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/266435


38 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2016-09-16, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir