Perspectives de Recerca en Educació Literària [43208]
Margallo Gonzalez, Ana Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Additional title: Research Perspectives in Teaching of Literature
Additional title: Perspectivas de Investigación en Educación Literaria
Date: 2016-17
Abstract: Aquest mòdul és obligatori de l'especialitat de Didàctica de la Llengua i la Literatura i és optatiu de la resta d'especialitats. En aquest mòdul es presentarà l'estat actual de la recerca en educació literària i didàctica de la literatura. Es destacaran les aportacions de la literatura a la construcció lingüística i cultural dels individus, a l'imaginari col·lectiu i a la interrelació cultural a partir de la literatura dirigida a la infància i l'adolescència. El mòdul se centrarà en la interacció entre el desenvolupament de la competència literària dels alumnes i la intervenció del docent en els diferents tipus de situacions educatives, des de la creació d'hàbits lectors a l'aprenentatge de les convencions i la interpretació cultural, i en els diferents camps i perspectives d'investigació que existeixen en relació amb tot plegat (fonamentalment a partir d'exemples concrets).
Abstract: Este módulo es obligatorio para la especialidad de Didáctica de la Lengua y la Literatura y optativo para el resto de especialidades. En este módulo se presentará el estado actual de la investigación en educación literaria y didáctica de la literatura. Se destacarán las aportaciones de la literatura a la construcción lingüística y literaria de los individuos, al imaginario colectivo y a la interrelación cultural a partir de la literatura dirigida a la infancia y la adolescencia. El módulo se centrará en la interacción entre el desarrollo de la competencia literaria de los alumnos y la intervención del docente en los diferentes tipos de situaciones educativas, desde la creación de hábitos lectores al aprendizaje de las convenciones y la interpretación cultural. También desplegará una panorámica de los diferentes campos y perspectivas de investigación en relación a la educación literaria a partir de ejemplos concretos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Recerca en educació [4313815]Català
6 p, 87.4 KB

Anglès
Versió reduïda
1 p, 55.8 KB

Castellà
6 p, 87.1 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2016-09-23, last modified 2018-10-27   Favorit i Compartir