Per citar aquest document: https://ddd.uab.cat/record/164607
Especialització Egiptològica: Filologia [43624]
Cervelló Autuori, Josep

Títol variant: Especialización Egiptológica: Filología
Data: 2016-17
Resum: L'objectiu general d'aquest mòdul és que l'estudiant s'especialitzi en filologia egípcia, o sigui, en gramàtica de l'egipci clàssic i del neoegipci i en traducció de textos clàssics i neoegipcis en escriptura jeroglífica i hieràtica, mitjançant classes teòriques i pràctiques. A més, aprofundirà en l'aprenentatge dels conceptes, mètodes i tècniques filològics i lingüístics de l'egiptologia i en la història de la llengua egípcia i del pensament filològic i lingüístic egiptològic. Aquests són els continguts i activitats en què haurà de treballar: 1) Elements d'història de la llengua i de lingüística diacrònica de l'egipci. 2) Aprofundiment en la gramàtica de l'egipci mitjà: sintaxi del període (seqüencialitat, dependència i subordinació), teoria de l'enunciació. 3) Gramàtica neoegípcia: grafèmica, canvis fonètics i fonològics amb respecte a l'egipci mitjà, flexió nominal, flexió verbal, sintaxi, enunciació. 4) Paleografia hieràtica. 5) Lectura i anàlisi gramatical de textos epigràfics i literaris clàssics i neoegipcis en escriptura jeroglífica i hieràtica. 6) La lingüística egípcia des de Champollion fins als nostres dies.
Resum: El objetivo general de este módulo es que el estudiante se especialice en filología egipcia, o sea, en gramática del egipcio clásico y del neoegipcio y en traducción de textos medio y neoegipcios en escritura jeroglífica y hierática, mediante clases teóricas y prácticas. Además, profundizará en el aprendizaje de los conceptos, métodos y técnicas filológicos y lingüísticos de la egiptología y en la historia de la lengua egipcia y del pensamiento filológico y lingüístico egiptológico. Estos son los contenidos y actividades en que deberá trabajar: 1) Elementos de historia de la lengua y de lingüística diacrónica del egipcio. 2) Profundización en la gramática medioegipcia: sintaxis del periodo (secuencialidad, dependencia y subordinación), teoría de la enunciación. 3) Gramática neoegipcia: grafémica, cambios fonéticos y fonológicos con respecto al medioegipcio, flexión nominal, flexión verbal, sintaxis, enunciación. 4) Paleografía hierática. 5) Lectura y análisis gramatical de textos epigráficos y literarios medioegipcios y neoegipcios en escritura jeroglífica y hierática. 6) La lingüística egipcia desde Champollion hasta nuestros días.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: CatalàCatalà
10 p, 102.8 KB

Castellà
10 p, 102.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials de curs > Programes de curs (Guies docents)

 Registre creat el 2016-09-23, darrera modificació el 2017-10-14   Favorit i Compartir