Creación de una ontología para el mundo de la restauración
Boix Rodríguez, Roman
Karatzas, Dimosthenis, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de la Computació)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Additional title: Creating an ontology for the culinary field
Additional title: Creació d'una ontologia per al món de la restauració
Date: 2016-06-26
Abstract: Las ontologías se definen como especificaciones explícitas de conceptos en un determinado dominio y las relaciones entre éstos, además permiten hacer suposiciones y extraer nuevo conocimiento a partir de lo que se conoce. Es por ello que este proyecto tiene como objetivo desarrollar una primera versión de una ontología para el mundo de la restauración. Ésta se utilizará para dar soporte a un conjunto de aplicaciones, dentro de la empresa Delectatech, destinadas a la gestión de negocios dentro del mundo de la restauración. El proyecto se ha dividido en diferentes partes consecutivas, la obtención de una base de conocimiento, el desarrollo de una herramienta para validar esta base de conocimiento por parte de expertos, la creación de la ontología, la elaboración de axiomas y finalmente la creación de demostraciones.
Abstract: Ontologies are defined as explicit specifications of particular domain concepts and relationships between these, they also allow making assumptions and extract new knowledge from what is known. That is why this project aims to develop a first version of an ontology for the culinary field. This will be used to support a set of applications, owned by Delectatech a business focused on the management within the restoration world. The project has been divided into different consecutive parts, such as obtaining a knowledge base, the development of a tool to validate this knowledge base by experts, the creation of an ontology, the development of axioms and finally the creation of demonstrations.
Abstract: Les ontologies es defineixen com a especificacions explicites de conceptes d'un domini concret i les relacions entre aquests, a més permeten fer suposicions i extreure nou coneixement a partir del que es coneix. És per això que aquest projecte té com objectiu desenvolupar una primera versió d'una ontologia per al món de la restauració. Aquesta s'utilitzarà per donar suport a un conjunt d'aplicacions, dins la empresa Delectatech, destinades a la gestió de negocis dins del món de la restauració. El projecte s'ha dividit en diferents parts consecutives, la obtenció d'una base de coneixement, el desenvolupament d'una eina per validar aquesta base de coneixement per part d'experts, la creació de la ontologia, la elaboració d'axiomes i finalment la creació de demostracions.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Language: Castellà.
Studies: Enginyeria Informàtica [2502441]
Study plan: Enginyeria Informàtica [958]
Document: bachelorThesis ; Text
Subject area: Menció Enginyeria del Software
Subject: Ontologia ; Axioma ; Inferència ; Restauració ; Aliments ; Receptes ; Ingredients ; Protégé ; Processament de llenguatge natural ; Ontology web language ; Sparql ; Semantic web rule language ; Ontología ; Inferencia ; Restauración ; Alimentos ; Recetas ; Procesamiento de lenguaje natural ; Ontology ; Axiom ; Culinary ; Food ; Recipes ; Natural language processing13 p, 1.3 MB

The record appears in these collections:
Research literature > Bachelor's degree final project > School of Engineering

 Record created 2016-09-30, last modified 2018-06-23   Favorit i Compartir