Ochratoxins in Feed, a Risk for Animal and Human Health : Control Strategies
Denli, Muzaffer (Dicle University, Department of Animal Science)
Pérez Hernández, José Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Data: |
2010 |
Resum: |
Ochratoxin A (OTA) has been shown to be a potent nephrotoxic, hepatotoxic, and teratogenic compound. In farm animals, the intake of feed contaminated with OTA affects animal health and productivity, and may result in the presence of OTA in the animal products. Strategies for the control of OTA in food products require early identification and elimination of contaminated commodities from the food chain. However, current analytical protocols may fail to identify contaminated products, especially in animal feed. The present paper discusses the impact of OTA on human and animal health, with special emphasis on the potential risks of OTA residue in animal products, and control strategies applied in the feed industry. |
Drets: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. |
Llengua: |
Anglès |
Document: |
Article ; recerca ; Versió publicada |
Matèria: |
Ochratoxins ;
Toxicity ;
Human ;
Animals ;
Control strategies |
Publicat a: |
Toxins, Vol. 2 Núm. 5 (May 2010) , p. 1065-1077, ISSN 2072-6651 |
DOI: 10.3390/toxins2051065
PMID: 22069626
El registre apareix a les col·leccions:
Articles >
Articles de recercaArticles >
Articles publicats
Registre creat el 2016-12-07, darrera modificació el 2024-06-01