Energia fosca que decau en matèria exòtica
Pavón Coloma, Diego (Universitat Autònoma de Barcelona. Àrea de Física de la Matèria Condensada)

Títol variant: Energía oscura que decae en materia exótica
Títol variant: Dark Energy Deteriorates into Exotic Matter
Data: 2017
Resum: La matèria fosca i l'energia fosca, en cas d'existir, contribuirien en un 96% a l'energia de tot l'Univers, però ningú no coneix la seva autèntica naturalesa i menys encara, com interaccionen. El professor del Departament de Física Diego Pavon ha publicat recentment, juntament amb d'altres autors, un article de revisió on proposen com podria ser aquesta interacció entre matèria i energia fosques per tal d'assegurar el principi de la conservació de l'energia.
Resum: La materia oscura y la energía oscura, en caso de existir, contribuirían en un 96% a la energía del Universo, pero nadie conoce su auténtica naturaleza y menos aun, cómo interaccionan. El profesor del Departamento de Física Diego Pavon ha publicado recientemente, junto a otros autores, un artículo de revisión donde proponen cómo podría ser esta interacción entre materia y energía oscuras para asegurar el principio de la conservación de la energía.
Resum: Dark matter and dark energy, in case they exist, would contribute to 96% of the universe's total energy, but no one knows their authentic nature and even less, how they interact. Lecturer of the Department of Physics Diego Pavon recently published, alongside other authors, a review article proposing the nature of this interaction between dark matter and energy with the aim of guaranteeing the principle of conservation of energy.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Castellà i Anglès
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Matèria: Matèria fosca (Astronomia)
Publicat a: UAB divulga, Gener 2017, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 35.6 KB

Español
3 p, 197.3 KB

English
3 p, 195.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2017-02-02, darrera modificació el 2023-10-01



   Favorit i Compartir