L'Agenda de la política educativa a Catalunya : una anàlisi de les opcions de govern (2011-2013)
Bonal, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia)
Verger, Antoni
Pages Martin, Marcel
Fundació Jaume Bofill

Publicació: Barcelona : Fundació Jaume Bofill, 2013
Descripció: 192 p.
Resum: Aquest llibre presenta una revisió exhaustiva de les tendències recents de la política educativa catalana d'ençà que a finals de l'any 2010 es produís un canvi de govern. El treball revisa diferents eixos de política educativa i n'avalua les decisions més rellevants, tant des del punt de vista del desenvolupament regulatiu com de les opcions polítiques desplegades i dels principals indicis o evidències disponibles sobre els efectes d'aquestes polítiques. El llibre analitza nou eixos de política educativa: finançament; professorat; autonomia de centre; avaluació del sistema educatiu; millora del rendiment escolar; equitat; atenció a la diversitat; relacions entre educació i treball; i relacions entre escola, família i entorn. Per a cadascun dels eixos es revisen també les principals tendències de política educativa internacional i s'observa fins a quin punt la política educativa a Catalunya s'ajusta o es distancia d'aquestes tendències. Més enllà de les particularitats del període analitzat, marcat per una forta contenció pressupostària, el llibre ens mostra que la política educativa recent a Catalunya no ha estat només un exercici de gestió de l'escassetat, sinó també el resultat d'una opció política i ideològica determinada.
Nota: Bibliografia
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Informes breus ; 45 ; Informes breus. Educació
Document: Text ; Llibre
Matèria: Ensenyament ; Catalunya ; Política educativa



196 p, 801.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS)
Llibres i col·leccions > Llibres

 Registre creat el 2017-04-18, darrera modificació el 2023-06-26



   Favorit i Compartir