La geografia a l'ensenyament : a la recerca d'un lloc perdut?
Villanueva, Maria (Villanueva i Margalef) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)

Data: 1992
Resum: La revue Documents d'Analisi Geogràfica a voulu participer dans le débat qui est en train de se produire dans la communauté des géographes sur la permanence ou l'exclusion de la géographie en tant que discipline scolaire et sur son r61e dans le processus éducatif global. On a voulu le faire depuis le domaine qui lui est propre, en publiant des textes qui puissent aider a la réflexion et a la pratique des enseignants et cela a un moment ou l'on va mettre en oeuvre un nouveau cuniculurn éducatif dans notre pays.
Resum: The periodical publication Documents dilnalisi Geografica wants to participate in the current discussion taking place en geographical circles on the possible exclusion or maintenance of geography in school education and on the consequent implications for education in general. The contribution is, logicallv, in the form of the publication of certain text which stimulate reflexion al offer ideas for te;ching, especially applicable in the new Secondary Education syllabus in process of introduction in Spain.
Resum: La revista Documents dilnalisi GeogrZEfica quiere participar en el debate que se esta produciendo en el seno de la comunidad de geógrafos sobre la permanencia o exclusión de la geografia como materia escolar y sobre su implicación en el proceso educativo global. Y quiere hacerlo desde el lugar que le es propio, mediante la publicación de textos que contribuyan a la reflexión y a la practica de los profesores, especialmente en el momento de aplicación del nuevo diseño cunicular del sistema educativo de nuestro país.
Resum: La revista Documents d'Anàlisi Geogràfica ha volgut fer-se ressó del debat que s'està produint en el si de la comunitat de geògrafs sobre la permanència o exclusió de la geografia com a matèria escolar i sobre la seva implicació en el procés educatiu global. I ha volgut fer-ho des del camp que li és propi, amb la publicació de textos que puguin contribuir a la reflexió i a la practica dels professors, sobretot en el moment d'aplicació del nou disseny curricular del sistema educatiu del nostre país.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 21 (1992) p. 9-14, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41555


6 p, 190.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-11, darrera modificació el 2022-02-20



   Favorit i Compartir