Quatre dies de congrés a València : el "XII Congreso Nacional de Geografía"
Fraguell i Sansbelló, Rosa M.
Medir i Huerta, Rosa M.

Data: 1992
Resum: Le XII Congrès National de Géographie, organisé par l'AGE et l'Université de Valence, s'est tenu à Valence dans les derniers jours du mois de mai de 1991. Il y a eu quatre séances scientifiques, sur des sujets de géographie urbaine, géographie rurale, changements dans l'environnement et risques naturels. La dichotomie entre géographie physique et géographie humaine a plané sur tous les débats et une table ronde lui a été consacrée. De même, la thématique de l'environnement a domine sur tout autre sujet au cours des débats. Une visite à l'Albufera et quatre excursions dans le Pays Valencien ont complété les séances.
Resum: At the end of May 1991 it was held in Valencia the 12th National Geographical Congress organized by the AGE (Association of Spanish Geographers) and by the University of Valencia. Four sessions were developed: Urban Geography, Rural Geography, Geographical Implications of Environmental Change, and Uncertainty and Natural Hazards. One of the pervasive issues in the Congress was the eternal dichotomy between Physical and Human Geography, selected for a panel discussion. Environmental issues fared high in sessions and debates. A visit to the Albufera and four field trips in the Valencia area completed the sessions held in the Facultat de Geografia i Historia of the University of Valencia.
Resum: Se celebró en Valencia, a finales de mayo de 1991, el XII Congreso Nacional de Geografia organizado por la AGE y la Universidad de Valencia. Se desarrollaron cuatro ponencias: una sobre geografia urbana, otra sobre geografia rural, y las otras dos sobre «Cambio ambiental y repercusiones geográficas» e «incertidumbre y riesgos naturales», más cercanas a la geografia física. Pero, de hecho, una de las cuestiones permanentemente flotantes en las sesiones congresuales fue la eterna dicotomia entre geografia física y humana, y asi se explicitó en una mesa redonda dedicada al tema. La temática medioambiental dominó sobre las otras a lo largo de los debates. Una visita a la Albufera y cuatro excursiones por el País Valenciano completaron las sesiones desarrolladas en la Facultad de Geografia e Historia de la Universidad de Valencia.
Resum: Va celebrar-se a València, a finals de maig de 1991, el XII Congrés Nacional de Geografia organitzat per l'AGE i la Universitat de València. Es van desenvolupar quatre ponúncies: una sobre geografia urbana, una altra sobre geografia rural i dues més sobre «Canvi ambiental i repercussions geogràfiques» i «Incertesa i riscos naturals», més properes a la geografia física. De fet, pero, una de les qüestions permanentment flotants en les sessions coneressuals va ser l'eterna "dicotomia entre geografia física i humana, i així es va explicitar en una taula rodona dedicada al tema. La temàtica del medi ambient va dominar sobre les altres al llarg dels debats. Una visita a l'Albufera i quatre excursions pel País València van completar les sessions desenvolupades a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 19-20 (1992) p. 235-240, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41542


6 p, 195.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-11, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir