Anàlisi i aplicació del Big Data a petites empreses
Aguilar Muñoz, Laia
Musach, Ramón, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Analysis and application of Big Data to small business
Títol variant: Análisis i aplicación del Big Data a pequeñas empresas
Data: 2017-02-08
Resum: En aquesta era de la informació, on la generació de dades és una condició sine qua non, sorgeix la necessitat de sentir que podem controlar tots i cadascun dels nostres moviments a la xarxa. Per això el Big Data, permet obtenir informació de les connexions entre dispositius i analitzar els registres detallats d'aquestes connexions. Sense una anàlisi posterior de totes aquestes bases de dades amb informació, sovint no estructurada, les dades recollides serien en va. En vista d'això, aquest treball valora i analitza diferents bases de dades i maneres en les quals s'emmagatzema la informació, juntament amb la comparativa de les eines de codi obert que una empresa pot emprar per treure partit a la informació, sense la necessitat d'una gran inversió econòmica en alternatives privades i per fer iniciar-se en l'extracció i l'anàlisi de les dades.
Resum: We are in an information era, where collecting data is a pressing matter but also the feeling that we can control the amount of data we share online. Big Data gives access to information about connections between devices and analyzing the detailed record of each and every connection is now a possibility. However this information requires further analysis, to sort it out, otherwise the data is just collected in vain. With this problematic in mind, this paper analyzes and evaluates the different database and the ways in which information is stored. What's more, it compares the different open source tools a business can use to take advantage of this information, without necessarily investing in private solutions.
Resum: En esta era de la información, donde la generación de datos es una condición sine qua non, surge la necesidad de sentir que podemos controlar todos y cada uno de nuestros movimientos a la red. Por eso el Big Data, permite obtener información de las conexiones entre dispositivos y analizar los registros detallados de estas conexiones. Sin un análisis posterior de todas estas bases de datos con información, a menudo no estructurada, los datos recogidos serien en vano. En vista de esto, este trabajo valora y analiza diferentes bases de datos y maneras en las cuales se almacena la información, junto con la comparativa de las herramientas de código abierto que una empresa puede emplear para sacar partido a la información, sin la necesidad de una gran inversión económica en alternativas privadas y para hacer iniciarse en la extracción y el análisis de los datos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Big Data ; Hadoop ; Spark ; Base de dades ; Empresa ; Apache ; Base de datos ; Database ; Business



10 p, 935.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2017-04-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir