Género y agricultura en Inglaterra
Henshall Momsen, Janet

Data: 1989
Resum: La géographie rurale a répondu avec lenteur a la considération de plus en plus étendue de l'importance d'une perspective féministe dans le cadre de la recherche géographique et la plupart des études sur les zones rurales ont ignoré la perspective du genre. L'intérst des chercheurs pour la société rurale des pays industrialisés s'est limité a étudier la place du genre dans l'agriculture et on a marginé l'étude de l'expérience des femmes qui habitent a la campagne et aussi le rôle du genre dans l'organisation de la vie rurale. Cela a créé des distorsions et des biais dans les études sur le mouvement de la population rurale, l'emploi rural et l'accessibilité. Les trois aspects sont traités dans cet article, dans lequel on étudie les changements de la structure de la force de travail agricole selon le genre et les problemes d'accessibilité de la population rurale féminine. migrante ou non. En Angleterre la plupart des travaux de recherche se sont axés sur les régions du Sud, mais ici on examine les problemes d'accessibilité et d'emploi des femmes des régions agricoles marginales des Terres Hautes du Northumberland dans le Nord d'Angleterre.
Resum: Rural geography has been slow to respond to the growing recognition of the importance of feminist perspective within geographical inquiry. Studies of rural areas have, for the most part, been gender blind. Researchers focusing on the rural society of the industrialised nations have largely confined their interest to the positions of women within agriculture. Both the experiences of women living in the countryside and the role of gender in the organisation of rural society have been neglected. It has been shown elsewhere that ignoring gender has particulaly led to bias and distorsion in studies of rural population movement, rural employment and accessibility problems of migrant and non-migrant rural women. Most studies have been carried out in Southern England but this paper focuses on the accessibility and employment problems of women living in Northern England on the marginal upland farms of Northumberland.
Resum: La geografia rural ha respondido con lentitud a la consideración cada vez más extendida de la importancia de una perspectiva feminista en el marco de la investigación geográfica y la mayoria de estudios sobre dreas rurales han ignorado la perspectiva del género. El interés de los investigadores por la sociedad rural de los paises industrializados se ha limitado a estudiar el lugar de la mujer en la agricultura, y se ha marginado el estudio de la experiencia de las mujeres que viven en el campo, asi como el papel del género en la organización de la vida rural. Ello ha creado distorsiones y sesgos en los estudios sobre movimientos de la población rural, empleo rural y accesibilidad. Los tres aspectos son tratados en este articulo, que estudia los cambios en la composición de la fuerza de trabajo agncola según el género y los problemas de accesibilidad de la población rural femenina migrante o no. En Inglaterra la mayoría de los trabajos de investigación se han centrado en las áreas del sur pero aquí tratamos de los problemas de accesibilidad y empleo de las mujeres de las áreas agricolas marginales de las tierras altas de Northumberland, en el norte de Inglaterra.
Resum: La geografia rural ha respost amb lentitud a la consideració, cada cop més estesa, de la importància de la perspectiva feminista en la investigació geogràfica, i la majoria dels estudis sobre àrees rurals l'han ignorada. L'interès dels investigadors per la societat rural dels països industrialitzats s'ha limitat a l'estudi del lloc que ocupa la dona en I'agricultura, i ha menystingut l'estudi de l'experiència de les dones que viuen al camp i el paper del gènere en l'organització de la vida rural. Tot aixo ha creat distorsions i biaixos en els estudis sobre moviments de població rural, ocupació rural i accessibilitat. Tots tres aspectes són tractats en aquest article, que estudia els canvis en la composició de la força de treball agrícola segons el gènere i els problemes d'accessibilitat de la població rural femenina, migrant o no. A Anglaterra, la majoria dels treballs d'investigació s'han centrat en les àrees del sud, però aquest treball fa referència als problemes d'accessibilitat i d'ocupació de les dones de les àrees agrícoles marginals de les terres altes de Northumberland, al nord d'Anglaterra.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 14 (1989) p. 115-130, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41459


16 p, 604.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Documents d'anàlisi geogràfica
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2007-05-16, darrera modificació el 2022-02-20   Favorit i Compartir