El Moviment Natural de la Població. Una font per a l'estudi de la dinàmica poblacional
Cusidó Vallverdú, Teresa Antònia

Data: 1996
Resum: Dins del camp de la demografia és cabdal conèixer una font estadística de gran interès, el Moviment Natural de la Població. La informació recollida en la seva publicació permet l'estudi demogràfic del comportament de la població com a resultat de la interacció dels naixements, de les defuncions i dels matrimonis que li han sobrevingut en el decurs del temps.
Resum: Per tal de donar una visió global de la font, s'ha considerat convenient tractar-la en perspectiva històrica. La nostra presentació del Moviment Natural es desdoblarà en dos articles. En el present es recollirà el seu origen, els conceptes emprats i la informació de base d'on s'extreuen les dades que conformen la publicació. Es deixarà per a un proper article tot el que fa referència a la tabulació de les dades en funció dels diferents criteris de classificació, així com els problemes que presenta la utilització de la font, de les quals farem aquí tan sols una breu introducció.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: MNP ; Moviment Natural de la Població ; Movimiento Natural de la Población
Publicat a: Historia et documenta. Revista de divulgació històrica i dels fons documentals de l'Arxiu Històric Comarcal., Vol. 3 Núm. 3 (Desembre 1996) , p. 61-95, ISSN 1134-7082

Adreça alternativa: http://xac.gencat.cat/web/.content/xac/01_continguts_arxius_comarcals/ac_alt_camp/06_publicacions_acac/publicacions_periodiques/historia_et_documenta_vol.3.pdf


35 p, 1.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2017-05-23, darrera modificació el 2022-09-03



   Favorit i Compartir