Títol variant: |
«Mens sana in corpore sano»: el consum en un convent d'Almeria a la darreria del segle XVII |
Títol variant: |
«Good food, better th ought». Diet in a Franciscan convent at the end of XVIIth century |
Data: |
2002 |
Resum: |
Análisis de la alimentación a través de los libros de gastos de un convento a fines del siglo XVII. Valoración de los utensilios utilizados en la cocina; los productos y especias; las bebidas, dulces y tabaco. Se evalúa la alimentación como jerarquía, en las fiestas y con los enfermos. Y también como resultado del medio ecológico. |
Resum: |
Anàlisi de l'alimentació a través dels llibres de despeses d'un convent al final del segle XVII. Valoració de les eines utilitzades en la cuina; els productes i les espècies; les begudes, els dolços i el tabac. S'avalua l'alimentació com a jerarquia, en les festes i amb els malalts. I també com a resultat del medi ecològic. |
Resum: |
This article is an analysis of a XVIIth century Franciscan convent diet through some of its books of expenses. The author describes the utensils, products, spices, beverages, sweet and tobacco used in the coenobium's kitchen and he classifies the food according to hierarchies, festivities, ecological and sanitary patterns. |
Drets: |
Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original.  |
Llengua: |
Castellà |
Document: |
Article ; recerca ; Versió publicada |
Matèria: |
Siglo XVII ;
Historia de la alimentación ;
Ecología ;
Convento franciscano ;
Segle XVII ;
Història de l'alimentació ;
Ecologia ;
Convent franciscà ;
XVIIth century ;
History of food ;
Franciscan convent ;
Spain |
Publicat a: |
Manuscrits, N. 20 (2002) , p. 133-155, ISSN 0213-2397 |