Dinàmiques demogràfiques recents a la Regió Metropolitana de Barcelona
Cabré, Anna, 1943- (Centre d'Estudis Demogràfics)
Módenes Cabrerizo, Juan Antonio (Centre d'Estudis Demogràfics)

Data: 1997
Resum: Els primers resultats de la Renovació Padronal de 1996, un cop coneguts, ens han permès aprofundir en l'anàlisi de les dinàmiques demogràfiques recents als 163 municipis que componen la Regió Metropolitana de Barcelona, és a dir, als que pertanyen a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat. Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Garraf i Alt Penedès. Quan es publiquin en un pròxim futur les dades relatives a les característiques dels habitants, podrem completar i matisar aquesta panoràmica afegint-hi aspectes estructurals relatius a l'estructura per sexe, edats i estat matrimonial, nivells i tipus d'activitat i d'educació, composició de les llars i tot el llarg etcètera que és d'esperar de la riquesa informativa d'aquest tipus de font. Abans d'entrar en matèria, però, recordarem que les xifres padronals amb les que treballem es refereixen als habitants de dret, els que tenen la residència municipal a cada municipi, i que la declaració de residència principal és discrecional. Precisament perquè no podem ni ens pertoca tractar aquí el tema de la multi-residència, creiem que és convenient tenir-la present a l'hora d'interpretar les variacions en el poblament d'uns municipis metropolitans que són sovint sensibles a les preferències dels habitants en matèria de qualificació de les seves residències, ja sigui per motius fiscals o altres.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Canvi residencial ; Mobilitat ; Xifres padronals ; Nupcialitat ; Regió Metropolitana de Barcelona ; RMB
Publicat a: Revista econòmica de Catalunya, Núm. 33 (Desembre 1997) , p. 66-77, ISSN 1135-819X

Adreça alternativa: http://www.coleconomistes.cat/Canales/Listado.aspx?IdMenu=1e333773-ef9d-4d24-a878-86732e3a51dd&Idioma=ca-ES


11 p, 579.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA)
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2017-06-13, darrera modificació el 2023-09-23   Favorit i Compartir