El Caso Uber : discusión de la problemática y análisis jurídico
Fernández Ortega, Alejandro
Pi Llorens, Montserrat, 1961-, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Data: 2016
Descripció: 57 pag.
Resum: El "caso Uber" ha suscitado recientemente un gran revuelo mediático. El gremio de los taxistas ha alzado la voz contra la empresa por considerar que llevan a cabo su misma actividad sin cumplir con la normativa al respecto y que ejercen competencia desleal. La empresa se desmarca de esta afirmación amparándose en la aplicación electrónica utilizada para erigirse como un servicio propio de la sociedad de la información, cosa que analizaremos en base a la normativa del Derecho de la UE. Se estudiará, primero, qué naturaleza jurídica posee la actividad de la compañía y, segundo, si la misma es suceptible de quebrantar algún principio de la normativa española en materia de competencia desleal.
Resum: El "cas Uber" ha suscitat recentment un gran impacte mediàtic. El gremi dels taxistes ha alçat la veu contra l'empresa per considerar que duen a terme la seva mateixa activitat sense cumplir amb la normativa al respecte i que exerceixen competència deslleial. L'empresa es desmarca d'aquesta afirmació emparant-se en l'aplicació electrònica utilitzada per a erigir-se com un servei propi de la societat de la informació, cosa que analitzarem en base a la normativa del Dret de la UE. S'estudiarà, primer, quina naturalesa juridica posseeix l'activitat de la companyia i, segon, si la mateixa és susceptible de quebrantar algun principi de la normativa espanyola en matèria de competència deslleial.
Resum: The "Uber case" has recently provoked a great media impact. The taxi professional association has raised the voice against the enterprise because they believe Uber acts without obeying the rules that should be applied to them. Consequently, they are committing unfair competition. The business distances itself from this statement and defends that its electronic application makes them be an information society service, something that will be analysed according to the EU Law rules. It will be studied, firstly, which is the juridic nature of the company's activity and, secondly, if its activity could infringe some principle of the spanish regulations in the field of unfair competition.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Dret [2500786]
Pla d'estudis: Pla d'Estudis d'Administració i Direcció d'Empreses Dret [994]
Document: Treball final de grau ; Text



57 p, 579.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Dret. TFG

 Registre creat el 2017-06-26, darrera modificació el 2023-10-21



   Favorit i Compartir