Psicopatologia al Llarg del Cicle Vital [102572]
Ballespí Sola, Sergi
Ezpeleta, Lourdes
Obiols Llandrich, Jordi
Binelli, Cynthia
Fuente Diez, Eduardo
Tarragona Oriols, Maria Jesus
Díaz-Regañón Serra, Natàlia
Álvarez Moya, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Títol variant: Psicopatología a lo Largo del Ciclo Vital
Data: 2017-18
Resum: Contextualització La psicopatologia representa un desviament de les funcions humanes normals, que es deuen entendre en el context del desenvolupament de la persona i en el seu context social i cultural. En l'exercici professional de la psicologia, el coneixement de la psicopatologia al llarg del cicle és un element fonamental per a totes les sortides professionals que tracten amb el comportament humà (psicologia clínica i de la salut, psicologia social i de les organitzacions, psicologia de l'educació). Aquesta assignatura és una presentació dels trastorns que, de manera més representativa però no excloent, es poden presentar en cada període evolutiu. En aquest pla d'estudis, la formació en psicopatologia està compresa en les següents assignatures: Psicopatologia al llarg del cicle vital Psicopatologia de la infància i l'adolescència Psicopatologia d'adults Trastorns de la personalitat Discapacitat intel·lectual i problemes de l'aprenentatge i la comunicació 1 Objectius formatius de l'assignatura L'objectiu principal d'aquesta assignatura és conèixer els trastorns psicològics i les seves característiques principals que, de manera més representativa però no excloent, es poden presentar en cada període evolutiu. Al finalitzar l'assignatura, 1. l'alumne sabrà reconèixer la diversitat del comportament humà i la naturalesa de les seves diferències, en l'anormalitat i la patologia. 2. l'alumne sabrà reconèixer els determinants i els factors de risc per a la salut i també la interacció entre la persona i el seu entorn físic i social.
Resum: Contextualización La psicopatología representa una alteración o desvío de las funciones humanas normales, las cuáles deben entenderse en el contexto del desarrollo de la persona y en su contexto social y cultural. En el ejercicio profesional de la psicología, el conocimiento de la psicopatología a lo largo del ciclo vital es un elemento fundamental para todas las salidas profesionales que tratan con el comportamiento humano (psicología clínica y de la salud, psicología social y de las organizaciones, psicología de la educación). Esta asignatura es una presentación de los trastornos que, de forma más representativa pero no excluyente, se pueden presentar en cada período evolutivo. En este plan de estudios, la formación en psicopatología está comprendida en las siguientes asignaturas: Psicopatología a lo largo del ciclo vital Psicopatología de la infancia y la adolescencia Psicopatología de adultos Trastornos de la personalidad Discapacidad intelectual y problemas del aprendizaje y de la comunicación 1 Discapacidad intelectual y problemas del aprendizaje y de la comunicación Objetivos formativos de la asignatura El objetivo principal de esta asignatura es conocer los trastornos psicológicos y sus características principales que, d manera más representativa pero no excluyente, se pueden presentar en cada período evolutivo. Al finalizar la asignatura el estudiante: 1. Sabrá reconocer la diversidad del comportamiento humano y la naturaleza de sus diferencias, en la anormalidad y la patología 2. Sabrá reconocer los determinantes y los factores de riesgo para la salud y también la interacción entre la persona y su entorno físico y social.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Psicologia [2502443]
Pla d'estudis: Grau en Psicologia [954]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 86.6 KB

Castellà
6 p, 87.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-04, darrera modificació el 2023-02-20



   Favorit i Compartir