Teoria del Dret [102267]
Bodelón González, Encarnación
Ortiz Amaro, Lucia
Varela Figueroa, Rebeca
Arce Becerra, Paula
Teodoro Martínez, Emma
Garrido Jimenez, Lorena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Teoría del Derecho
Fecha: 2017-18
Resumen: Teoria del Dret és una assignatura que s'imparteix en el primer quadrimestre del primer any del grau de Dret. Es tracta d'una assignatura introductòria a conceptes jurídics bàsics pel desenvolupament de totes de les matèries. La matèria desenvolupa els grans àmbits de la teoria del dret contemporània, partint de la pluralitat d'escoles i visions que formen la teoria i filosofia del dret moderna. Els grans àmbits que es plantegen en el programa són: a) Les formes d'aproximació al dret: ciència del dret, sociologia i filosofia del dret. b) Teoria de la norma i del l'ordenament jurídic. c) Aplicació i interpretació del dret. d) Valors del drets i teories de la justícia e) Fonaments de la sociologia del dret. Els principals objectius formatius de l'assignatura són: 1 a) Conèixer les principals formes d'aproximació al dret des de la ciència del dret, sociologia del dret i filosofia del dret b) Identificar, conèixer i aplicar els conceptes bàsics de la teoria del dret. c) Entendre els fonaments de l'argumentació jurídica d) Reflexionar sobre els valors i funcions del dret e) Comprendre la formació del conceptes jurídics contemporanis en el seu context històric i social.
Resumen: Teoría del Derecho es una asignatura que se imparte en el primer cuadrimestre del primer año del grado de Derecho. Se trata de una asignatura introductoria a conceptos jurídicoos básicos para el desarrollo de todas las materias. La materia desarrolla los grandes ámbitos de la teoría del derecho contemporáneo, partiendo de la pluralidad de escuelas y visiones que formen la teoría y filosofía del derecho moderno. Los grandes ámbitos que se plantean en el programa son: 1. Las formas de aproximación al derecho: ciencia del derecho, sociología y filosofía del derecho. 1. Teoría de la norma y del ordenamiento jurídico. 1. Aplicación e interpretación del derecho. 1. Valores del derechos y teorías de la justicia 1. Fundamentos de la sociología del derecho. Los principales objetivos formativos de la asignatura son: 1 Los principales objetivos formativos de la asignatura son: 1. Conocer las principales formas de aproximación al derecho desde la ciencia del derecho, sociología del derecho y filosofía del derecho 1. Identificar, conocer y aplicar los conceptos básicos de la teoría del derecho. 1. Entender los fundamentos de la argumentación jurídica. 1. Reflexionar sobre los valores y funciones del derecho 1. Comprender la formación de conceptos jurídicos contemporáneos en su contexto histórico y social.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Dret [2500786]
Plan de estudios: Grau en Dret [949]Català
5 p, 77.2 KB

Castellà
5 p, 80.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-04, última modificación el 2021-06-26   Favorit i Compartir