Dret penal especial [100460]
Rodriguez Puerta, Maria Jose
Baucells i Lladós, Joan
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Criminal Law (Crimes)
Título variante: Derecho penal especial
Fecha: 2017-18
Resumen: L'objectiu general a aconseguir en aquesta assignatura ve formulat de la següent manera:" transmetre al públic especialitzat i a la societat en general respostes als problemes de criminalitat i de conflicte social que tinguin en compte els drets i interessos de totes les parts involucrades, i que estiguin basades en els valors de pacificació social, la integració social i la prevenció de nous conflictes" En aquest context l'assignatura de Dret penal especial té com a objectius els següents: Conèixer les normes de dret penal part especial Conèixer i saber interpretar els elements de les diferents formes delictives Relacionar i valorar críticament una resolució d'un tribunal penal El conjunt d'assignatures jurídiques persegueix oferir una formació jurídica bàsica adequada a la criminologia. L'objectiu central d'aquestes assignatures és treballar les normes jurídiques i en particular les relatives al sistema de justícia penal, tant material com a processal. En el marc d'aquest itinerari, les assignatures de dret penal pretenen ofererir coneixements sobre l'àmbit en el qual se situa la problemàtica de la criminalitat. En aquest terreny, l'assignatura de Dret penal II aprofundeix en 1 qual se situa la problemàtica de la criminalitat. En aquest terreny, l'assignatura de Dret penal II aprofundeix en els coneixements jurídic penals de les infraccions més freqüents en la pràctica forense. Es tracta d'un enfocament pràctic que engloba una perspectiva jurídica i polític-criminal.
Resumen: The general objective of this course is set out as follows: "to familiarize both specialists and general society with responses to the problems of criminality and social conflict, which take into account the rights and the interests of all those involved, and that are based on the values of social pacification, social integration and prevention of new conflicts. " In this context, the course on Criminal Law - Special Part has the following objectives: 1. To be knowledgeable with the rules of the special part of Criminal Law 2. To be familiar with and to be able to interpret elements of different types of crime 3. To relate and evaluate in a critical way the decision of a criminal court. The program of legal courses seeks to provide basic legal training suitable for criminology. The main objective of these courses is to work on legal norms, mostly on those related to the criminal justice system, both material and procedural. Within the Degree in Criminology, the courses on criminal law are intended to offer knowledge on the legal framework of phenomenon of crime. In this field, the course on Criminal Law - Special Part focuses on penal legal knowledge of violations most frequently observed in forensic practice. It is a practical approach, with a legal perspective and that of public policies on crime.
Resumen: El objetivo general a alcanzar en esta asignatura viene formulado del siguiente modo:" trasmitir al público especializado y a la sociedad en general respuestas a los problemas de criminalidad y de conflicto social que tengan en cuenta los derechos e intereses de todas las partes involucradas, y que estén basadas en los valores de pacificación social, la integración social y la prevención de nuevos conflictos" En este contexto la asignatura de Derecho penal especial tiene como objetivos los siguientes: Conocer las normas de derecho penal parte especial Conocer y saber interpretar los elementos de las distintas formas delictivas Relacionar y valorar críticamente una resolución de un tribunal penal El conjunto de asignaturas jurídicas persigue ofrecer una formación jurídica básica adecuada a la criminología. El objetivo central de estas asignaturas es trabajar las normas jurídicas y en particular las relativas al sistema de justicia penal, tanto material como procesal. En el marco de este itinerario, las asignaturas de derecho penal pretenden ofrecen conocimientos sobre el ámbito en el que se sitúa la problemática de la criminalidad. En este terreno, la asignatura de Derecho penal II rofundiza en los conocimientos jurídico penales de las infracciones más frecuentes en la pràctica forense. Se trata de un enfoque práctico que englobará una perspectiva jurídica y político-criminal. 1 Se trata de un enfoque práctico que englobará una perspectiva jurídica y político-criminal.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Criminologia [2500257]
Plan de estudios: Grau en Criminologia [805]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 80.4 KB

Anglès
4 p, 75.6 KB

Castellà
4 p, 80.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-04, última modificación el 2024-04-06



   Favorit i Compartir