Instruments per a l'Estudi [102251]
Arenas García, Rafael
Cueto Faus, María del Carmen
Solé Cot, Sebastià
Gil Márquez, Tomas
Martínez Quirante, Roser
Gracia Casamitjana, José
de Dios Marcer, José María
Nieto Moreno, Juan Emilio
Fernández Caballero, Zuley
Cañabate Pérez, Josep
Bas Vilafranca, Alex
Orozco Hermoso, Milagros
Gabriel Sabaté, Anna
Iglesias Lucía, Montserrat
Robert Guillen, Santiago
Casado Moreno, Begoña
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Título variante: Instrumentos para el Estudio
Fecha: 2017-18
Resumen: Instruments per a l'estudi és una assignatura del primer semestre del primer curs del grau que té com a objectiu oferir als i a les estudiants eines que són útils per la seva formació com a graduats i graduades en dret. Eines com la recerca d'informació, l'argumentació, l'expressió oral i escrita, i la redacció de documents. Totes elles orientades al Grau de Dret. 1 Aquestes eines no incideixen directament en el coneixement jurídic, sinó que pretenen que l'estudiant assoleixi determinades competències no específicament jurídiques, però que són imprescindibles per al desenvolupament de la seva formació (recerca de legislació i jurisprudència, per exemple) i per al treball del jurista (expressió oral i escrita, redacció de documents, etc. ). Igualment, podem destacar que els/les estudiants es familiaritzin amb l'ús de les tecnologies de la informació i comunicació en relació a l'exercici de les professions jurídiques, doncs es farà èmfasi, en l'utilització de bases de dades electròniques, gestors electrònics de coneixement, o fins i tot, models d'admininistració acadèmica electrònica, com pot ser el campus virtual, que donen les pautes bàsiques per les noves formes de comunicació amb les administracions públiques o de justícia. Tanmateix, no es deixarà de fer una reflexió sobre Internet com a font d'obtenció d'informació, amb les seves avantatges i inconvenients. Pel que fa a l'apartat de l'Expressió oral i escrita es portaran a terme les següents sessions: una sessió sobre com parlar en públic, llenguatge jurídic i argumentació jurídica. D'altra banda, aquestes competències adquirides es posaran en pràctica amb la realització d'una "lliga de debat jurídic" entre tots els grups d'Instruments per a l'estudi. Aquesta es farà en dues fases: a) interna a cada grup, b) una fase final entre un equip representant de cada grup. Els/les professors/es proposaran els temes jurídics i organitzaran a cada grup els equips. Aquesta activitat vol incentivar el treball col·laboratiu, les competències en recerca d'informació jurídica, la defensa oral de forma coherent i estructurada d'arguments, etc. Igualment, es portarà a terme una sessió de gravació de les exposicions de la notícia jurídica per part dels estudiants, que és una de les activitats obligatòries d'aquesta assignatura, i una sessió de visionat per a la devolució i feedback de les gravacions. En quan a l'apartat sobre Tècniques d'estudi es realitzarà una conferència sobre aquesta matèria. L'objectiu perseguit és proporcionar als estudiants una sèrie de competències transversals, necessàries per una bona adaptació al Grau de Dret.
Resumen: Instrumentos para el estudio es una asignatura del primer semestre del primer curso del grado que tiene como objetivo ofrecer a los y las estudiantes herramientas que son útiles para su formación como graduados en derecho herramientas como la búsqueda de información, la argumentación, la expresión oral y escrita, y la redacción de documentos. Todas ellas orientadas al Grado de Derecho. 1 Estas herramientas no inciden directamente en el conocimiento jurídico, sino que pretenden que el estudiante logre determinadas competencias no específicamente jurídicas, pero que son imprescindibles para el desarrollo de su formación (búsqueda de legislación y jurisprudencia, por ejemplo) y para el trabajo del jurista (expresión oral y escrita, redacción de documentos, etc. ). Igualmente, cabe destacar que los / las estudiantes se familiaricen con el uso de las tecnologías de la información y comunicación en relación al ejercicio de las profesiones jurídicas, pues se hará énfasis en la utilización de bases de datos electrónicos, gestores electrónicos de conocimiento, o incluso, modelos de administración académica electrónica, como puede ser el campus virtual, que dan las pautas básicas para las nuevas formas de comunicación con las administraciones públicas o de justicia. Sin embargo, no se dejará de hacer una reflexión sobre Internet como fuente de obtención de información, consus ventajas e inconvenientes. En cuanto al apartado de la Expresión oral y escrita se llevarán a cabo las siguientes sesiones: una sesión sobre cómo hablar en público, lenguaje jurídico y argumentación jurídica. Por otra parte, estas competencias adquiridas se pondrán en práctica con la realización de una "liga de debate jurídico" entre todos los grupos de Instrumentos para el estudio. Esta se hará en dos fases: a) interna en cada grupo, b) una fase final entre un equipo representante de cada grupo. Los / las profesores / as propondrán los temas jurídicos y organizarán cada grupo los equipos. esta actividad busca incentivar el trabajo colaborativo, las competencias en búsqueda de información jurídica, la defensa oral de forma coherente y estructurada de argumentos, etc. Igualmente, se llevará a cabo una sesión de grabación de las exposiciones de la noticia jurídica por parte de los estudiantes, que es una de las actividades obligatorias de esta asignatura, y una sesión de visionado para la devolución y feedback de las grabaciones. En cuando al apartado sobre Técnicas de estudio se realizará una conferencia sobre esta materia. El objetivo perseguido es proporcionar a los estudiantes una serie de competencias transversales, necesarias para una buena adaptación al Grado de Derecho.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Dret [2500786]
Plan de estudios: Grau en Dret [949]Català
6 p, 84.3 KB

Castellà
6 p, 86.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-04, última modificación el 2020-11-01   Favorit i Compartir