Estrès, Afrontament i Salut [43875]
Fernández Castro, Jordi
Borràs Hernández, F. Xavier
Edo Izquierdo, Silvia
Moix Queralto, Jenny
Sanz Ruíz, Antoni
Rovira Faixa, Tatiana
Parrado Romero, Eva
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Título variante: Stress, Coping and Health
Título variante: Estrés, Afrontamiento y Salud
Fecha: 2017-18
Resumen: L'objectiu d'aquest mòdul és proporcionar als estudiants amb un coneixement expert dels models actuals de recerca en estrès i afrontament, que els permeti analitzar i avaluar les aplicacions en el camp de la a salut, així com els protocols d'intervenció de disseny. Es revisaran críticament els coneixements actuals sobre els efectes de l'estrès i les estratègies d'afrontament en: malalties cròniques, discapacitat, estrès diari, les malalties relacionades amb l'estrès i la seva relació amb la desigualtat en la salut i qualitat de vida. També s'estudiaran les tècniques i instruments d'avaluació i estratègies de regulació emocional per al maneig de l'estrès.
Resumen: The objective of this module is to provide students with an expert knowledge of current models of stress and coping research that allow them to analyze and evaluate applications in the health field, as well as design intervention protocols. In order to do so, we will critically review current knowledge on stress effects and coping strategies in: chronic diseases, disability, daily stress, stress related illnesses and their relation to inequity in health and quality of life. The techniques and instruments of evaluation and strategies of emotional regulation for stress management will also be studied.
Resumen: El objetivo de este módulo es proporcionar a los estudiantes un conocimiento experto de los modelos actuales de investigación en estrés y afrontamiento que les permita analizar y evaluar aplicaciones en el campo de la salud, así como diseñar protocolos de intervención. Para ello, se revisará de forma crítica el conocimiento actual en efectos del estrés y estrategias de afrontamiento en: enfermedades crónicas, discapacidad, estrés cotidiano, enfermedades relacionadas con el estrés y sus relaciones con la inequidad en la salud y en la calidad de vida. También se estudiarán las técnicas e instrumentos de evaluación y las estrategias de regulación emocional para el manejo del estrés.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: 4316222 [4316222]
Plan de estudios: Màster Universitari en Recerca en Psicologia Clínica i de la Salut [1379]Català
4 p, 76.3 KB

Anglès
4 p, 75.8 KB

Castellà
4 p, 77.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-04, última modificación el 2018-10-21   Favorit i Compartir