Tècniques instrumentals [101966]
Egea, Raquel
Ponte Marull, Immaculada (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Roque Córdova, Alicia (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Título variante: Instrumental Techniques
Título variante: Técnicas instrumentales
Fecha: 2017-18
Resumen: En aquesta assignatura es veuran el fonaments instrumentals que es requereixen per dur a terme recerca genètica. Hi ha dos vessants ben diferenciades que es tractaran com a dos mòduls independents: les eines informàtiques per la gestió i tractament de dades genètiques (mòdul de bases de dades i programació), i els mètodes i tècniques experimentals per a la manipulació de biomolècules (mòdul de tècniques bioquímiques). MÒDUL I: BASES DE DADES I FONAMENTS DE PROGRAMACIÓ La recerca genètica i genòmica es duu a terme avui en dia amb grans quantitats de dades de seqüències de DNA. Per al maneig d'aquesta informació, l'investigador ha de conèixer i ha d'utilitzar eines informàtiques. Com s'emmagatzema la informació en bases de dades? Com es pot extreure aquesta informació de forma flexible? També és necessari conèixer els fonaments de la programació que permeten a l'investigador la creació de programes per manipular i analitzar dades genètiques. L'objectiu d'aquet mòdul és explicar els fonaments teòrics i pràctics d'informàtica, posant especial èmfasi en la creació i consulta de bases de dades i en la programació. S'aprendrà el llenguatge de programació Perl, el més popular entre els bioinformàtics, ja que és versàtil, pensat per tractar seqüències i fàcil d'aprendre. Las classes teòriques es complementaran amb al mòdul pràctic corresponent de l'assignatura Laboratori integrat IV. MODUL II: TÈCNIQUES INSTRUMENTALS EN BIOQUÍMICA L'objectiu general és que l'alumne conegui les tècniques instrumentals que es desenvolupen en un laboratori i 1 L'objectiu general és que l'alumne conegui les tècniques instrumentals que es desenvolupen en un laboratori i que poden necessitar a la llarg dels seus estudis i activitat professional. Aquest objectiu es pot concretar en: -Adquirir i comprendre el fonament teòric de les principals tècniques instrumentals -Aplicació d'aquestes tècniques en l'àmbit de la Genética. -Potenciar la capacitat d'autoaprenentatge de l'alumne. L'alumne ha d'aprendre a obtenir informació i adquirir l'hàbit d'usar aquesta informació críticament. -Augmentar l'interès de l'alumne per l'aspecte tècnic de la ciència.
Resumen: En esta asignatura se verán los fundamentos industriales necesarios para realizar investigación genética. Hay dos vertientes bien diferenciadas que se tratarán como dos módulos independientes: las herramientas informáticas para la gestión y tratamiento de datos genéticos (módulo de bases de datos y fundamentos de programación) y los métodos y técnicas experimentales para la manipulación de biomoléculas (módulo de técnicas bioquímicas). MÓDULO I: BASES DE DATOS Y FUNDAMENTOS DE PROGRAMACIÓN La investigación genética y genómica se lleva a cabo hoy en día con grandes cantidades de datos de secuencias de DNA. Para el tratamiento de esta información, el investigador debe conocer y ha de usar herramientas informáticas. ¿Cómo se almacena la información en bases de datos? ¿Cómo se puede extraer esta información de forma flexible? También es necesario conocer los fundamentos de programación que permiten al investigador la creación de programas para manipular y analizar datos genéticos. El objetivo de este módulo es explicar los fundamentos teóricos y prácticos de informática, poniendo especial énfasis en la creación y consulta de bases de datos y en la programación . Se aprenderá el lenguaje de programación Perl, el más popular entre los bioinformáticos, ya que es versátil, está pensado para tratar secuencias y es fácil de aprender. Las clases teóricas se complementarán con el módulo práctico 1 secuencias y es fácil de aprender. Las clases teóricas se complementarán con el módulo práctico correspondienten de la assignatura Laboratorio integrado IV. MODULO II: TÉCNICAS INSTRUMENTALES EN BIOQUÍMICA El objetivo general es que el alumno conozca las técnicas instrumentales que se desarrollan en un laboratorio y que pueden necesitar a la largo de sus estudios y actividad profesional. Este objetivo se puede concretar en: -Adquirir y comprender el fundamento teórico de las principales técnicas instrumentales -Aplicación de estas técnicas en el ámbito de la Genética. -Potenciar la capacidad de autoaprendizaje del alumno. El alumno debe aprender a obtener información y adquirir el hábito de usar esta información críticamente. -Aumentar el interés del alumno por el aspecto técnico de la ciencia.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Genètica [2500890]
Plan de estudios: Grau en Genètica [833]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 90.2 KB

Anglès
Versió reduïda
3 p, 69.4 KB

Castellà
7 p, 90.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-07, última modificación el 2024-04-06



   Favorit i Compartir