Malalties de la Nutrició i el Metabolisme. Aspectes Bàsics i Clínics [103625]
Corcoy Pla, Rosa
Leiva Hidalgo, Alberto de
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Enfermedades de la Nutrición y el Metabolismo. Aspectos Básicos y Clínicos
Date: 2017-18
Abstract: Assignatura optativa adscrita a les mencions de "Clínica Mèdica. Consta de 3 crèdits ECTS i està programada a cinquè curs. • L'objectiu fonamental de la assignatura és l'adquisició de les bases de la nutrició mèdica, hospitalària i en salut pública, i els coneixements mèdics i quirúrgics necessaris pel desenvolupament de les habilitats clíniques que capaciten a l'alumne per diagnosticar i tractar correctament a les entitats clíniques de més prevalència en l'ampli grup de malalties de la nutrició i del metabolisme. Per al compliment d'aquest objectiu, l'alumne haurà de: • Obtenir, classificar i analitzar la informació proporcionada pel pacient i el seu entorn, així com utilitzar i interpretar les proves complementàries • Fer servir la bibliografia específica utilitzant tots els mitjans d'informació disponibles, remarcant la importància de la formació continuada 1 • Establir un ordre de problemes i recursos, per tal de planificar i realitzar una escala de prioritats • Aplicar mètodes de medicina preventiva i educació sanitària per tal de disminuir la freqüència i gravetat de les malalties de la nutrició i del metabolisme • Aplicar les recomanacions dietètiques y les mesures de suport nutricional enteral i parenteral pel tractament i rehabilitació del pacient.
Abstract: Asignatura optativa adscrita a las menciones de "Clínica Médica". Consta de 3 créditos ECTS y está programada en quinto curso. El objetivo fundamental de la asignatura es la adquisición de las bases de la nutrición médica, hospitalaria y en salud pública, y los conocimientos médicos y quirúrgicos necesarios para el desarrollo de las habilidades clínicas que capacitan al alumno para diagnosticar y tratar correctamente las entidades clínicas de más prevalencia en el amplio grupo de enfermedades de la nutrición y del metabolismo. Para el cumplimiento de este objetivo, el alumno habrá de: Obtener, clasificar y analizar la información proporcionada por el paciente y su entorno, así como utilizar e interpretar las pruebas complementarias Utilizar la bibliografía específica utilizando todos los medios de información disponibles, remarcando la importancia de la formación continuada Establecer un orden de problemas y recursos, con el fin de planificar y realizar una escala de 1 Establecer un orden de problemas y recursos, con el fin de planificar y realizar una escala de prioridades Aplicar métodos de medicina preventiva y educación sanitaria con el fin de disminuir la frecuencia y gravedad de las enfermedades de la nutrición y del metabolismo Aplicar las recomendaciones dietéticas y las medidas de apoyo nutricional enteral y parenteral para el tratamiento y rehabilitación del paciente.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
5 p, 85.9 KB

Castellà
5 p, 80.6 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-07, last modified 2018-10-21   Favorit i Compartir