Pràctiques Externes [103959]
Paz Torres, Olga
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Prácticas Externas
Data: 2017-18
Resum: Per acomplir el pla d'estudis es preveu la realització, durant el quart curs, d'unes pràctiques integrades, sempre externes, com a matèria optativa amb una càrrega lectiva de 12 crèdits (ECTS) pràctics equivalents a 300 hores. Les pràctiques integrades s'han de realitzar a les diferents entitats (empreses, sindicats, associacions empresarials, empreses de treball temporal, mútues d'accident de treball i de la seguretat social i Administració Pública) amb les quals la Facultat de Dret ha signat els convenis de col·laboració. L'oferta de destinació de les pràctiques és suficientment àmplia per tal que tots els estudiants del Grau de Relacions Laborals puguin dur a terme aquest període de formació pràctica d'acord amb les directrius previstes. Les activitats desenvolupades pels alumnes es relacionen, fonamentalment, amb la gestió de recursos humans i l'assessorament laboral: coneixement dels diferents tipus de contractes de treball, mètodes de control horari, administració, selecció i formació, benchmarking de convenis col·lectius, estudis d'antiguitat, suport a les comissions negociadores de convenis col·lectius, seguiment de conciliacions al CEMAC, seguiment del procés de selecció, utilització dels sistemes informàtics més corrents per a la formalització de la documentació administrativa, treballs d'investigació sobre temes concrets, seguretat i higiene, prevenció de riscos laborals, etc.
Resum: Para cumplir el plan de estudios se prevé la realización, durante el cuarto curso, de unas prácticas integradas, siempre externas, como materia optativa con una carga lectiva de 12 créditos (ECTS) prácticos equivalentes a 300 horas. Las prácticas integradas se tienen que realizar a las diferentes entidades (empresas, sindicados, asociaciones empresariales, empresas de trabajo temporal, mutuas de accidente de trabajo y de la seguridad social y Administración Pública) con las cuales la Facultad de Derecho ha firmado los convenios de colaboración. La oferta de destino de las prácticas es suficientemente amplia para que todos los estudiantes del Grado de Relaciones Laborales puedan llevar a cabo este periodo de formación práctica de acuerdo con las directrices previstas. Las actividades desarrolladas por los alumnos se relacionan, fundamentalmente, con la gestión de recursos humanos y el asesoramiento laboral: conocimiento de los diferentes tipos de contratos de trabajo, métodos de control horario, administración, selección y formación, benchmarking de convenios colectivos, estudios de antigüedad, apoyo a las comisiones negociadoras de convenios colectivos, seguimiento de conciliaciones al CEMAC, seguimiento del proceso de selección, utilización de los sistemas informáticos, formalización de la documentación administrativa, trabajos de investigación sobre temas concretos, seguridad e higiene, prevención de riesgos laborales, etc.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]Català
4 p, 82.7 KB

Castellà
4 p, 76.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-07, darrera modificació el 2018-10-21   Favorit i Compartir