Ciència de l'Animal de Laboratori [102657]
Vergara, Patri (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Ferrer Clotas, Marina
Fernández Blanco, Joan Antoni
Berdún Marin, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2017-18
Abstract: El principal objectiu de l'assignatura és donar al estudiant de Veterinària els coneixements i les capacitats per a exercir com a veterinari designat a instal·lacions per a la cria o l' ús d'animals d'experimentació d'acord amb el Real Decreto 53/2013. A més, l'assignatura donarà una visió amplia de les característiques dels animals més freqüentment utilitzats en experimentació i dels factors a tenir en compte tan en la seva obtenció i manteniment com en la seva utilització en procediments experimentals. Un cop cursada l'assignatura, l'estudiant estarà en condicions de prestar servei com a veterinari designat* en centres de cria o usuaris d'animals d'experimentació o dirigir la seva carrera professional tan cap a feines pròpies de maneig d'un estabulari (cria i manteniment) com a realitzar tasques experimentals dins de la recerca bàsica i de la indústria farmacèutica (models experimentals, refinament). Un tema que es tractarà al llarg de tota l'assignatura és la importància del principi de les tres R (reemplaçament, reducció i refinament) en la utilització d'animals per a experimentació, fonamental alhora de complir amb la legislació vigent així com per obtenir resultats vàlids. 1 Degut al caràcter pràctic que té l'assignatura, una part important de les hores presencials estarà dedicat a pràctiques amb animals de laboratori, a on fonamentalment es tractarà la manipulació i vies d'administració més freqüentment utilitzades en cadascuna de les espècies. (*) S'ha tramitat la sol·licitud d' aquest reconeixement al Departament de Medi Natural i Biodiversitat, i en aquests moments està pendent de resolució. En qualsevol cas per a poder exercir com a veterinari designat és necessari fer la sol·licitud de la capacitació a la Autoritat Competent corresponent.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Veterinària [2502445]
Study plan: Graduat o Graduada en Veterinària [955]Català
5 p, 86.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-07, last modified 2020-02-08   Favorit i Compartir