Immunologia Mèdica [102928]
Pujol-Borrell, Ricardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Vives Pi, Marta (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Calle Martin, Oscar de la
Martínez Cáceres, Eva María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Juarez Rubio, Candido
Hernández González, Manuel
Amengual Guedán, M. José (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Teniente Serra, Aina
Moga Naranjo, Maria Esther
Colobrán Oriol, Roger (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Martínez Gallo, Mónica
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Medical Immunology
Additional title: Inmunología Médica
Date: 2017-18
Abstract: 1) Assolir el coneixement essencial dels elements moleculars, cel·lulars, anatòmics i del funcionament del sistema immunitari (SI) a l'individu sa. 2) Conèixer de forma general el paper del sistema immunitari en els següents processos patològics: a. Infeccions b. Al·lèrgies i mecanismes d'hipersensibilitat en general c. Malalties autoimmunitàries i altres malalties immunomediades d. Immunodeficiències e. Immunologia tumoral i malalties paraneoplàssiques immunomediades f. Trasplantament i rebuig 3) Comprendre els mecanismes d'actuació de les teràpies de base immunològica (vacunes, immunosupressors, immunoteràpia, . . ) 4) Conèixer i entendre les proves diagnòstiques i estudis que tenen valor diagnòstic per a les patologies en les quals el sistema immunitari hi està involucrat.
Abstract: 1) Alcanzar el conocimiento esencial de los elementos moleculares, celulares, anatómicos y del funcionamiento del sistema inmunitario (SI) en el individuo sano. 2) Conocer de forma general el papel del sistema inmunitario en los siguientes procesos patológicos: a. infecciones, b. alergias y mecanismos de hipersensibilidad en general, c. enfermedades autoinmunitarias y otras enfermedades inmunomediadas, d. inmunodeficiencias, e. inmunología tumoral y enfermedades paraneoplásicas inmunomediadas, f. trasplante y rechazo. 3) Comprender los mecanismos de actuación de las terapias de base inmunológica (vacunas, inmunosupresores, inmunoterapia…). 4) Conocer y entender las pruebas diagnósticas y estudios con valor diagnóstico para las patologías en las que el sistema inmunitario está involucrado.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 86.5 KB

Anglès
Versió reduïda
2 p, 62.5 KB

Castellà
6 p, 84.8 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-14, last modified 2020-06-27   Favorit i Compartir