Cures en Infermeria al Procés d'Envellir [101795]
Quintanilla Martínez, Manuel
Cònsul Giribet, Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Cuidados de enfermería en el proceso de envejecer
Fecha: 2017-18
Resumen: L'envelliment de l'ésser humà és un procés natural que consisteix en un deteriorament progressiu de l'individu que s'inicia abans del naixement i que continua al llarg de tota la vida. S'ha de tenir en compte que no totes les persones envelleixen de la mateixa manera. La qualitat de vida i el funcionament durant la vellesa està directament relacionat amb les accions que la persona realitza al llarg de tota la seva vida. Cada persona viu el seu procés d'envellir com personal i irrepetible al que s'arriba en diferents condicions físiques, psíquiques i socials segons la seva història de vida. A mida que augmenta l'edat de les persones existeix una major probabilitat de presentar problemes de salut, sense que aquestes puguin ser considerades malalties. La disminució de la natalitat i l'augment de l'esperança de vida fa que augmenti la proporció d'adults grans a la població, això comporta la exigència d'una infermeria formada per donar resposta a les necessitats d'aquest grup de persones. L'assignatura de cures d'infermeria al procés d'envellir forma part de les assignatures de formació bàsica, està inclosa a la matèria d'Infermeria Clínica juntament amb Cures Infermeres a l'Adult I, Cures Infermeres a l'Adult II, Cures Infermeres a la Infància, la Adolescència i a la Dona, Cures Infermeres a Salut Mental i les Cures Infermers en situacions complexes. Objectius: 1 Objectius: El seus objectius generals son: Estudiar els canvis a nivell biològic, psicològic, social i econòmic que es produeixen a l'adult gran. Planificar i dur a terme cures infermeres dirigides a persones, famílies o a grups, orientades als resultats en salut, i avaluar-ne l'impacta a través de guies de pràctica clínica i assistencial que descriuen els processos pels quals es diagnostica, tracta o cuida un problema de salut L'assignatura està estretament relacionada amb les assignatures anteriorment mencionades, i amb la metodologia científica, la comunicació, l'assignatura de Cultura Societat i Salut, l'assignatura de Nutrició i amb els diferents pràcticums que es realitzaran al llarg del grau tan a l'atenció domiciliària com a l'hospitalària.
Resumen: El envejecimiento del ser humano es un proceso natural que consiste en un deterioro progresivo del individuo, que se inicia antes del nacimiento y que continúa a lo largo de toda la vida. Se tiene que tener en cuenta que no todas las personas envejecen de la misma manera. La calidad de vida y el funcionamiento durante la vejez está directamente relacionado con las acciones que la persona realiza a lo largo de toda su vida. Cada persona vive su proceso de envejecimiento como personal e irrepetible, al cual se llega en diferentes condiciones físicas, psíquicas y sociales, según la historia personal de vida. A medida que aumenta la edad de las personas, existe una mayor probabilidad de presentar problemas de salud, sin que estas puedan ser consideradas enfermedades. La disminución de la natalidad y el aumento de la esperanza de vida provocan el aumento de la proporción de adultos mayores en la población. Este hecho conlleva la exigencia de una enfermería formada para dar respuesta a las necesidades de este grupo de personas. La asignatura de Cuidados de Enfermería en el Proceso de Envejecer forma parte de las asignaturas de formación básica y está incluida en la materia de Enfermería Clínica, Cuidados Enfermeros en el Adulto I, Cuidados Enfermeros en el Adulto II, Cuidados Enfermeros en la Infancia, la Adolescencia y la Mujer, Cuidados Enfermeros en Salud Mental y Cuidados Enfermeros en Situaciones Complejas. Objetivos: Los objetivos generales son los siguientes: Estudiar los cambios a nivel biológico, psicológico, social y económico que se producen en el adulto de edad avanzada. Planificar y llevar a cabo cuidados enfermeros dirigidos a personas, familias o grupos, orientados a los resultados en salud, y evaluar su impacto a través de guías de práctica clínica y asistencial que describen los procesos para los cuales se diagnostica, trata o cuida un problema de salud La asignatura está estrechamente relacionada con las asignaturas anteriormente mencionadas y con la 1 La asignatura está estrechamente relacionada con las asignaturas anteriormente mencionadas y con la metodología científica, la comunicación, la asignatura de Cultura, Sociedad y Salud, la asignatura de Nutrición y con los diferentes Prácticums que se realizarán a lo largo del grado, tanto en atención domiciliaria como hospitalaria.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Infermeria [2500891]
Plan de estudios: Grau en Infermeria [830]Català
7 p, 86.6 KB

Castellà
6 p, 85.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-14, última modificación el 2018-10-21   Favorit i Compartir