Farmacologia [101774]
Sabaté Gallego, Mónica
Vendrell Bosch, Lourdes
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Farmacología
Date: 2017-18
Abstract: L'assignatura de Farmacologia té 6 crèdits ECTS i està considerada com a obligatòria en el pla d'estudis de la Universitat Autònoma de Barcelona per a l'obtenció del títol de grau en infermeria. L'abordatge terapèutic amb fàrmacs és un dels pilars en què es basa el control de les malalties en la nostra societat, i els professionals d'infermeria tenen un paper molt actiu en la realització d'activitats relacionades amb la terapèutica farmacològica. La valoració de l'efectivitat, la prevenció, la detecció i l'actuació davant d'efectes indesitjables, l'administració de fàrmacs i, per últim, però no menys important, l'educació sanitària són funcions que han de desenvolupar de manera sistemàtica i integrada en la seva tasca diària. El desenvolupament competent de les funcions esmentades posa en joc contínuament els coneixements i la capacitat de comunicació dels professionals d'infermeria i això implica, necessàriament, que s'han d'actualitzar periòdicament en els procediments i coneixements farmacològics. L'accés a fonts d'informació fiables, independents i actualitzades és bàsic per actualitzar els coneixements. Objectius formatius: - Conèixer els diferents grups de medicaments, els principis de la seva autorització, els mecanismes d'acció, les característiques farmacocinètiques i farmacodinàmiques i les seves principals indicacions. - Conèixer els beneficis esperats i els riscos associats de l'administració o consum dels diferents grups de 1 - Conèixer els beneficis esperats i els riscos associats de l'administració o consum dels diferents grups de fàrmacs. - Adquirir habilitats per al desenvolupament de les activitats relacionades amb la terapèutica farmacològica. - Adquirir habilitats en la cerca i síntesi de la informació farmacològica per a la resolució de casos clínics.
Abstract: La asignatura de Farmacología equivale a 6 créditos ECTS y está considerada como obligatoria en el plan de estudios de la Universidad Autónoma de Barcelona para la obtención del título de Grado en Enfermería. El abordaje terapéutico con fármacos es uno de los pilares en que se basa el control de las enfermedades en nuestra sociedad, y los profesionales de enfermería tienen un papel muy activo en la realización de actividades relacionadas con la terapéutica farmacológica. La valoración de la efectividad, la prevención, la detección y la actuación ante efectos indeseables, la administración de fármacos y, por último, pero no menos importante, la educación sanitaria son funciones que tienen que desarrollar de manera sistemática e integrada en su tarea diaria. El desarrollo competente de las funciones mencionadas pone en juego continuamente los conocimientos y la capacidad de comunicación de los profesionales de enfermería. Esto implica, necesariamente, que se tienen que actualizar periódicamente los procedimientos y conocimientos farmacológicos. El acceso a fuentes de información fiables, independientes y actualizadas es básico para actualizar los conocimientos. Objetivos formativos: - Conocer los diferentes grupos de medicamentos, los principios de su autorización, los mecanismos de acción, las características farmacocinéticas y farmacodinámicas y sus principales indicaciones. 1 - Conocer los beneficios esperados y los riesgos asociados de la administración o consumo de los diferentes grupos de fármacos. - Adquirir habilidades para el desarrollo de las actividades relacionadas con laterapéutica farmacológica. - Adquirir habilidades en la búsqueday síntesis de la información farmacológica para la resolución de casos clínicos.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Infermeria [2500891]
Study plan: Grau en Infermeria [830]Català
6 p, 85.1 KB

Castellà
6 p, 85.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-14, last modified 2018-10-21   Favorit i Compartir