Tècniques de negociació i resolució de conflictes [100476]
Porcar Becker, Ingeborg
Carracedo Gil, Irene
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Techniques for Negotiating and Resolving Conflict
Títol variant: Técnicas de negociación y resolución de conflictos
Data: 2017-18
Resum: Contextualització: El conflicte forma part de la nostra realitat, no com un fet aïllat, sinó com una realitat constant i quotidiana. Molt poques vegades els conflictes són percebuts com una oportunitat o una experiència inevitable del bagatge humà, no obstant això els conflictes suposen una eina fonamental de la nostra evolució. La realitat social ha impulsat formes de gestionar el conflicte, entre les quals es troba la negociació, on les regles del joc impulsen una confrontació del guanyar-perdre, és a dir, que el que un guanya, necessàriament ho perd l'altre. Aquesta modalitat propícia formes de regulació en la qual el que un guanya, necessàriament ho perd l'altre. No obstant això, negociar implica a més d'aconseguir acords, que aquests mateixos acords resultin satisfactoris per ambdues parts, perquè responen als diferents interessos en conflicte. Aquesta modalitat integrativa de guanyar-guanyar, es presenta com a millor model de resposta a l'entorn negocial. Objectius: - Conèixer les característiques de la teoria de la Conflictología com a paradigma en la resolució de conflictes. - Reconèixer les situacions conflictives, analitzar-les en cada cas i detectar la seva estructura, visible i invisible. - Aprendre a identificar i interpretar els condicionants propicis per a l'aparició del conflicte i a partir de l'ús de models d'anàlisis, oferir solucions per a la seva intervenció. 1 models d'anàlisis, oferir solucions per a la seva intervenció. - Aprendre a utilitzar formes comunicatives no violentes i tècniques afins. - Conèixer en la pràctica les tècniques i estratègies bàsiques en la resolució de conflictes: negociació i mediació.
Resum: Contextualización: El conflicto forma parte de nuestra realidad, no como un hecho aislado, sino como una realidad constante y cotidiana. Muy pocas veces los conflictos son percibidos como una oportunidad o una experiència inevitable del bagaje humano, sin embargo los conflictes suponen una herramienta fundamental del juego evolutivo. La realidad social ha impulsado formas de gestionar el conflicto, entre las que se encuentra la negociación, donde las reglas del juego impulsan una confrontación del ganar-perder. Esta modalidad propicia formas de regulación en la que lo que uno gana, necesariamente lo pierde el otro. Sin embargo, negociar implica además de alcanzar acuerdos, que éstos mismos acuerdos resulten satisfactorios para ambas partes, porque responden a los diferentes intereses en conflicto. Esta modalidad integrativa de ganar-ganar, se presenta como mejor modelo de respuesta al entorno negocial. Objetivos: - Conocer las características de la teoria de la Conflictología como paradigma en la resolución de conflictos. - Reconocer las situaciones conflictivas, analizarlas en cada caso y detectar su estructura, visible e invisible. - Aprender a identificar e interpretar los condicionantes propicios para la aparición del conflicto y a partir del uso de modelos de anàlisis, ofrecer soluciones para su intervención. 1 uso de modelos de anàlisis, ofrecer soluciones para su intervención. - Aprender a utilizar formas comunicativas no violentas y técnicas afines. - Conocer en la práctica las técnicas y estratègies básicas en la resolución de conflictos: negociación y mediación.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Relacions laborals [2500258]
Pla d'estudis: Grau en Relacions Laborals [806]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 77.2 KB

Anglès
Versió reduïda
2 p, 61.7 KB

Castellà
4 p, 76.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir