Medicina i Cirurgia III [103607]
Armengol Carrasco, Manuel
Artigas Raventós, Vicente
Fernández-Llamazares Rodríguez, Jaume
Guarner Aguilar, Carlos
Serra Aracíl, Javier
Vargas Blasco, Víctor
Almirall Daly, Jaume
Romero González, José Ramón
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Medicina y Cirugía III
Date: 2017-18
Abstract: Sistema digestiu 1 El seu objectiu general és l'estudi de la persona malalta de patologies del sistema digestiu: Conèixer i assolir les competències generals per l'assistència en les principals malalties mèdiques quirúrgiques de l'aparell digestiu en els aspectes de mecanismes fisiopatològics, forma de presentació clínica, diagnòstic diferencial, exploracions complementàries i opcions terapèutiques. Nefro-Urologia El seu objectiu general és l'estudi de la persona malalta de patologies nefro-urològiques i suposa, per tant, el coneixement dels aspectes generals i bàsics d'aquestes malalties. Ofereix una visió global i sistematitzada del pacient. També abasta les malalties renals idiopàtiques, així com de la patologia sistèmica que afecta el ronyó. per donar a conèixer la repercussió que provoca la patologia renal sobre la resta de l'organisme. Geriatria El seu objectiu general és l'estudi de la persona gran malalta, fent èmfasi en aquells aspectes diferencials que apareixen sobretot en etapes molt avançades de la vida, el que inclou el coneixement de canvis fisiològics que es produeixen en aquesta etapa: concepte de fragilitat, principals síndromes geriàtriques, repercussió de la cirurgia en l'ancià i convalescència, malalties més prevalents i organització sanitària.
Abstract: Sistema digestivo Su objetivo general es el estudio de la persona enferma de patologías del sistema digestivo: conocer y 1 Su objetivo general es el estudio de la persona enferma de patologías del sistema digestivo: conocer y alcanzar las competencias generales para la asistencia en las principales enfermedades médicas quirúrgicas del aparato digestivo en los aspectos de mecanismos fisiopatológicos, forma de presentación clínica, diagnóstico diferencial, exploraciones complementarias y opciones terapéuticas. Nefro-urología Su objetivo general es el estudio de la persona enferma de patologías nefro-urológicas y supone, por lo tanto, el conocimiento de los aspectos generales y básicos de estas enfermedades. Ofrece una visión global y sistematizada del paciente. También abarca las enfermedades renales idiopáticas, así como de la patología sistémica que afecta al riñón, para dar a conocer la repercusión que provoca la patología renal sobre el resto del organismo. Geriatría Su objetivo general es el estudio de la persona mayor enferma, haciendo énfasis en aquellos aspectos diferenciales que aparecen sobre todo en etapas muy adelantadas de la vida, lo que incluye el conocimiento de cambios fisiológicos que se producen en esta etapa: concepto de fragilidad, principales síndromes geriátricos, repercusión de la cirugía en el anciano y convalecencia, enfermedades más prevalentes y organización sanitaria.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
9 p, 94.9 KB

Castellà
8 p, 93.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2017-07-14, last modified 2023-07-02   Favorit i Compartir