Regulació metabòlica [100865]
Itarte Fresquet, Emili
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Additional title: Metabolic Control
Additional title: Regulación metabólica
Date: 2017-18
Abstract: L'assignatura Regulació metabòlica és una assignatura de tercer curs, segon semestre, en la que s'estudien en detall els aspectes més destacables dels mecanismes de control de les vies metabòliques, les estratègies seguides a la seva identificació, el seu significat fisiològic, les seves interconnexions en la integració de la resposta de les vies metabòliques a senyals biològiques i la interrelació metabòlica entre els diversos òrgans i teixits en diverses situacions fisiopatològiques. Objectius concrets de l'assignatura: - Descriure els aspectes estructurals i moleculars que regeixen l'especialització metabòlica cel·lular, la seva resposta a diferents senyals extra cel·lulars i la seva adequació funcional. - Conèixer les estratègies utilitzades en la identificació de punts de control i la quantificació del control metabòlic. - Descriure els aspectes teòrics i pràctics dels sistemes d'estudi de la regulació del metabolisme, de la seva idoneïtat i consideracions ètiques. - Conèixer els mecanismes que regulen el transport selectiu de substàncies a través de les membranes cel·lulars. 1 - Descriure els mecanismes més significatius en la regulació del metabolisme glucídic, lipídic i dels composts nitrogenats. - Conèixer de manera integrada els mecanismes de transmissió de senyals hormonals, neurotransmissors i factors de creixement en el control del metabolisme. - Explicar les interrelacions metabòliques dels teixits i la integració en el control del metabolisme per satisfer les demandes fisiològiques. - Saber com aplicar els coneixements estudiats i la informació de les bases de dades de vies metabòliques per a resoldre problemes relacionats amb les seves alteracions en situacions patològiques, en especial a les malalties metabòliques de major prevalença a la nostra població. - Saber dissenyar experiments, comprenent les limitacions de l'aproximació experimental, interpretar els resultats experimentals, aplicar els recursos informàtics per a la recerca d'informació especialitzada, el tractament de les dades i la comunicació dels resultats a la comunitat científica.
Abstract: Metabolic regulation is a subject in the third year, second semester, and deals with the most important aspects of the metabolic pathways control mechanisms, the strategies followed by their identification, their physiological significance, the interconnections in the integration of the metabolic pathway response to biological signals and the metabolic interrelations between the various organs and tissues in various physiopathological situations. Specific objectives: - Describe the structural and molecular aspects that govern the cellular metabolic specialization, their response to different extracellular signals and their functional adaptation. - Know the strategies used in the identification of control points and the quantification of metabolic control. - Describe the theoretical and practical aspects of the metabolism regulation's study systems, their suitability and ethical considerations. - Know the mechanisms that regulate the selective transport of substances through the cell membranes. 1 - Describe the most significant mechanisms in the regulation of glycolytic metabolism, lipid and nitrogen compounds. - To know in an integrated way the mechanisms of transmission of hormonal signals, neurotransmitters and growth factors in the control of metabolism. - Explain the metabolic interrelations of the tissues and the integration in the control of the metabolism to satisfy the physiological demands. - Know how to apply the knowledge studied and the information of the metabolic pathways databases to solve problems related to their alterations in pathological situations, especially to the most prevalent metabolic diseases in our population. - Know how to design experiments, including the limitations of the experimental approach, interpret the experimental results, apply the computer resources for the search of specialized information, the treatment of the data and the communication of the results to the scientific community.
Abstract: La asignatura Regulación metabólica es una asignatura de tercer curso, segundo semestre, en la que se estudian en detalle los aspectos más destacables de los mecanismos de control de las vías metabólicas, las estrategias seguidas a su identificación, su significado fisiológico, sus interconexiones en la integración de la respuesta de las vías metabólicas a señales biológicas y la interrelación metabólica entre los diversos órganos y tejidos en diversas situaciones fisiopatológicas. Objetivos concretos de la asignatura: - Describir los aspectos estructurales y moleculares que rigen la especialización metabólica celular, su respuesta a diferentes señales extra celulares y su adecuación funcional. - Conocer las estrategias utilizadas en la identificación de puntos de control y la cuantificación del control metabólico. - Describir los aspectos teóricos y prácticos de los sistemas de estudio de la regulación del metabolismo, de su idoneidad y consideraciones éticas. - Conocer los mecanismos que regulan el transporte selectivo de sustancias a través de las 1 - Conocer los mecanismos que regulan el transporte selectivo de sustancias a través de las membranas celulares. - Describir los mecanismos más significativos en la regulación del metabolismo glucídico, lipídico y de los compuestos nitrogenados. - Conocer de manera integrada los mecanismos de transmisión de señales hormonales, neurotransmisores y factores de crecimiento en el control del metabolismo. - Explicar las interrelaciones metabólicas de los tejidos y la integración en el control del metabolismo para satisfacer las demandas fisiológicas. - Saber aplicar los conocimientos estudiados y la información de las bases de datos de vías metabólicas para resolver problemas relacionados con sus alteraciones en situaciones patológicas, en especial a las enfermedades metabólicas de mayor prevalencia en nuestra población. - Saber diseñar experimentos, comprendiendo las limitaciones de la aproximación experimental, interpretar los resultados experimentales, aplicar los recursos informáticos para la búsqueda de información especializada, el tratamiento de los datos y la comunicación de los resultados a la comunidad científica.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català, anglès, castellà
Studies: Bioquímica [2500252]
Study plan: Grau en Bioquímica [814]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 82.3 KB

Anglès
7 p, 82.0 KB

Castellà
7 p, 92.5 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2017-07-14, last modified 2024-04-06



   Favorit i Compartir