Victimologia [100436]
Casado Gomez, Manuel
Sanchez Castro, Sandra
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Victimology
Títol variant: Victimología
Data: 2017-18
Resum: Aquesta assignatura pretén, mitjançant la integració de continguts teòrics i pràctics corresponents a cinc grans blocs temàtics, oferir als alumnes una visió àmplia i diversa sobre les diferents teories de la victimització, els processos de victimització, els diferents tipus de delictes segons el seu impacte en les víctimes, les relacions entre víctima i sistema de justícia penal, el rol de la víctima en la política criminal, els programes d'ajut a les víctimes, la psicologia de la victimització criminal, la metodologia avaluativa, la victimologia forense i la victimització clínica i psicosocial específica en els diferents àmbits delictius. Es pretén que l'alumne es familiaritzi amb el maneig de les dades relatives a la victimització criminal provinents de les diferents fonts oficials existents, que aprengui el lèxic i els conceptes bàsics de la disciplina, que pugui realitzar una valoració crítica d'articles científics sobre temàtica victimològica, que sàpiga consultar la documentació inclosa als expedients judicials i conegui les bases de la prova pericial victimològica. També s'exposen les bases teòrico-pràctiques necessàries per tal que l'alumne valori el risc d'agressió específic en una víctima concreta, conegui la psicopatologia habitual en víctimes i sigui capaç de dissenyar un programa de suport a les víctimes.
Resum: The course focuses on different dimensions of victimology: theories of victimization, processes of victimization, impact of crime on victims, the relationship between victim and the criminal justice system, the victim's role in the criminal policy, the victim's help programs, the psychology of the criminal victimization, the evaluation methodology, the forensic victimology, the clinical and psychosocial victimology specific to the different criminal areas. The aim of the course is that the students learn the basic concepts in the field get familiar with data on victimization, be able to understand scientific papers in victimology, be able to evaluate the risk of victimization and being enabled to manage a victim's support program.
Resum: Esta asignatura pretende, mediante la integración de contenidos teóricos y prácticos correspondientes a cinco grandes bloques temáticos, ofrecer a los alumnos una visión amplia y diversa sobre las diferentes teorías de la victimización, los procesos de victimización, los diferentes tipos de delito según su impacto en las víctimas, las relaciones entre víctima y sistema de Justícia penal, el rol de la víctima en la política criminal, los programas de ayuda a la víctima, la psicología de la victimización criminal, la metodología evaluativa, la victimologia forense y la victimización clínica i psicosocial específica en los diferentes ámbitos delictivos. Se pretende que el alumno se familiarice con el manejo de los datos relativos a la victimización criminal provenientes de las diferentes fuentes oficiales existentes, que aprenda el léxico y los conceptos básicos de la disciplina, que pueda realizar una valoración crítica de artículos científicos sobre temática victimológica, que sepa consultar documentación incluida en los expedientes judiciales y conozca las bases de la prueba pericial victimológica. También se exponen las bases teórico-prácticas necesarias para que el alumno valore el riesgo de agresión específico y sea capaz de diseñar un programa de soporte a las víctimas.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Criminologia [2500257]
Pla d'estudis: Grau en Criminologia [805]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 82.8 KB

Anglès
5 p, 80.0 KB

Castellà
6 p, 82.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir