Biologia animal i vegetal [101956]
Linares Fernández, Concepción de (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Barrientos Alfageme, José A. (José Antonio) (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Tolrà Pérez, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Animal and Plant Biology
Títol variant: Biología animal y vegetal
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura consta de tres blocs: Botànica, Fisiologia Vegetal i Zoologia. Se realitzarà una introducció a l'estudi de la diversitat morfològica i biològica dels diversos grups de plantes i animals sota una perspectiva evolutiva. En la part corresponent a la Fisiologia Vegetal s'introduirà l'estudiant al coneixement bàsic de la biologia i funcionament dels vegetals així com la seva regulació per diversos factors. De manera general es pretén que l'alumne sigui capaç de situar a cada grup vegetal i animal en els contextos sistemàtic, filogenètic i ecofisiològic. Objectius: Els objectius del mòdul de Botànica són: 1. Delimitar el concepte de vegetal (en sentit ampli) i els camps d'estudi de la Botànica. 2. Abordar l'estudi de la biodiversitat i la sistemàtica vegetal des d'una perspectiva evolutiva i discutir els mètodes de classificació. 3. Conèixer els principals processos biològics (cicles vitals, reproducció, estratègies nutricionals, dispersió), evolutius (especiació, tendències evolutives, coevolució) i ecològics (hàbitats, adaptacions al medi) que incideixen en la biodiversitat vegetal. 4. Donar uns coneixements sobre les aplicacions dels principals grups vegetals. Els objectius del mòdul de Fisiologia Vegetal són: 1. Integrar el coneixement dels vegetals a diferents nivells organitzatius i dins l'organisme sencer. 2. Introduir les funcions vitals bàsiques dels vegetals. 3. Conèixer la regulació per factors interns i externs. 1 3. Conèixer la regulació per factors interns i externs. Els objectius del mòdul de Zoologia són: 1. Introduir a l'alumne en els principals conceptes que delimiten els diferents nivells d'organització animal, així com els principals patrons arquitectònics dels mateixos. 2. De la mateixa manera amb els processos de reproducció i desenvolupament que els condicionen. 3. Obtenir una visió general dels principals grups animals, atenent a la seva diversitat morfològica. aquest objectiu quedarà delimitat en tres blocs: 1. Principals grups d'Invertebrats no-artròpodes 2. Principals grups d'Artròpodes 3. Principals grups de Cordats.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Genètica [2500890]
Pla d'estudis: Grau en Genètica [833]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 87.6 KB

Anglès
Versió reduïda
3 p, 66.0 KB

Castellà
Versió reduïda
3 p, 65.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir