Orientació Professional [103526]
Martínez Muñoz, Màrius
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de l'Educació

Títol variant: Career Guidance
Títol variant: Orientación Profesional
Data: 2017-18
Resum: Aquesta assignatura, obligatòria de tercer curs del grau de pedagogia pretén formar orientadors i orientadores professionals que treballaran en col·laboració amb els docents dels centres de secundària i en el marc de serveis, centres o programes de formació i orientació per a l'ocupació. Per això es treballaran els principals recursos per a afavorir els processos de desenvolupament en vistes a la realització professional futura, ja sigui contemplant l'accés al mercat laboral a mig termini (cas de l'educació secundària) o a curt termini en contextos ocupacionals. El procés orientador al llarg de la educació secundària, obligatòria i postobligatòria com també a l'educació superior i els programes i accions d'orientació per a l'ocupació en altres escenaris seran els focus per a treballar programes, tècniques i recursos d'orientació professional en el marc de l'orientació i les transicions al llarg de la vida. L'assignatura d'Orientació Professional, conjuntament amb la d'Orientació Escolar és fonamentadora de la menció de Quart curs anomenada "Orientació Educativa".
Resum: This subject, compulsory in the third course of Pedagogy aims at training vocational guidance practitioners working in collaboration with secondary school teachers and in local employment services. The subject covers the main resources that promote development processes towards professional selfrealisation. It considers labour market access on a mid-term perspective (when working in secondary school) or in a short-term perspective when working in employment services. The guidance process along secondary compulsory and post-compulsory education as well as in higher education or in occupational settings will be the focus of the subject. It will also provide techniques, programmes and tools of vocational guidance in the frame of transitions and lifelong and wide guidance. This subject, together with "School guidance" is the basis of the mention "Educational Guidance" in the fourht course of Pedagogy.
Resum: Esta asignatura, obligatoria de tercer curso del grado de pedagogía pretende formar orientadores y orientadoras profesionales que trabajarán en colaboración con los docentes de los centros de secundaria y en el marco de servicios o programas de formación y orientación para la ocupación. Por ello se trabajaran los principales recursos para favorecer los procesos de desarrollo en vistas a la realización profesional futura, ya sea contemplando el acceso al mercado laboral a medio plazo (caso de la educación secundaria) o a corto plazo en los contextos ocupacionales. EL proceso orientador a lo largo de la educación secundaria obligatoria y postobligatoria como también de educación superior y los programas y acciones de orientación para la ocupación en otros escenarios seran el foco para trabajar programas, técnicas y recursos de orientación profesional en el marco de la orientación y las transiciiones a lo largo de la vida. La asignatura de Orientación Profesional, conjuntamente con la de Orientación Escoalr son fundamentadoras de la mención de cuarto curso denominada "Orientación Educativa".
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català.
Titulació: Pedagogia [2500261]
Pla d'estudis: Grau en Pedagogia [1211]Català
4 p, 77.2 KB

Anglès
4 p, 76.1 KB

Castellà
4 p, 76.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2018-10-21   Favorit i Compartir