Qualitat de l'Atenció [103554]
Bañeres Amella, Joaquim
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Calidad de la Atención
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura Avaluació i Millora de la Qualitat Assistencial es realitza en el segon semestre del sisè curs del Grau de Medicina i forma part del grup d'assignatures optatives, quin objectiu general es proporcionar un procés formatiu de caràcter universitari en el camp de la qualitat assistencial. Els principals objectius específics són: Descriure els precedents històrics de la millora de la qualitat en el món sanitari. Definir la qualitat assistencial i les principals dimensions. Facilitar la comprensió dels principis bàsics de la Millora Contínua de la Qualitat (MCQ) aplicables a l'atenció sanitària definint les seves característiques. Proporcionar les nocions bàsiques sobre el disseny, implantació i avaluació de programes de qualitat. Definir les característiques del treball en equip. Descriure la metodologia de les diferents fases de la MCQ expressades en el cicle d'avaluació i millora de la qualitat. Explicar els principals instruments que s'apliquen en cada una de les fases del cicle d'avaluació i millora de la qualitat (opinió de pacients, indicadors, etc. ). Aplicar la metodologia a casos pràctics.
Resum: La asignatura Evaluación y Mejora de la Calidad Asistencial se realiza en el segundo semestre del sexto curso del Grado de Medicina y forma parte del grupo de asignaturas optativas, cuyo objetivo general es proporcionar un proceso formativo de carácter universitario en el campo de la calidad asistencial. Los principales objetivos específicos son: Describir los precedentes históricos de la mejora de la calidad en el mundo sanitario. Definir la calidad asistencial y las principales dimensiones. Facilitar la comprensión de los principios básicos de la Mejora Continua de la Calidad (MCC) aplicables a la atención sanitaria definiendo sus características. Proporcionar las nociones básicas sobre el diseño, implantación y evaluación de programas de calidad. Definir las características del trabajo en equipo. Describir la metodología de las diferentes fases de la MCC expresadas en el ciclo de evaluación y mejora de la calidad. Explicar los principales instrumentos que se aplican en cada una de las fases del ciclo de evaluación y mejora de la calidad (opinión de pacientes, indicadores, etc. ). Aplicar la metodología a casos prácticos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Medicina [2502442]
Pla d'estudis: Grau de Medicina [1192]Català
4 p, 78.1 KB

Castellà
3 p, 77.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2020-11-21   Favorit i Compartir