Oftalmologia Clínica [102939]
García Arumi, José
Zapata Victori, Miguel Angel
Martínez Castillo, Vicente Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Oftalmología Clínica
Date: 2017-18
Abstract: Els objectius de l'assignatura són: Donar a l'estudiant un coneixement general dels aspectes normals i patològics de l'Oftalmologia. Capacitar-lo per a poder identificar els símptomes i signes de les malalties oftalmològiques, i poder interpretar adequadament les proves complementàries bàsiques de l'especialitat (campimetria, angiografia, retinografia). L'estudiant haurà de: Estar en condicions de donar una primera orientació diagnòstica d'algunes malalties, particularment d'aquelles que tenen una major prevalença Reconèixer els símptomes i signes d'alarma que indiquin la necessitat d'una atenció urgent, tant a l'inici, com durant l'evolució de la malaltia. 1 Tenir els coneixements específics sobre l'etiologia, clínica, diagnòstic, tractament i pronòstic de les malalties oftalmològiques, amb especial èmfasi en aquelles malalties més freqüents, tant en la medicina primària, com en l'hospitalària. Familiaritzar-se en la seqüència diagnòstica ordenada de les malalties oftalmològiques. Participar en el procés de diagnòstic diferencial, fent un ús racional de les exploracions pròpies de l'especialitat. Aprofundir en els coneixements adquirits en les classes teòriques sobre els aspectes més nous de l'oftalmologia o aquells relacionats amb altres àrees de la titulació i que són tributàries de ser presentades amb material iconogràfic o amb eines audiovisuals. Fer una adequada anamnesi i una exploració bàsica dels malalts oftalmològics, així com per interpretar les proves complementàries bàsiques. Conèixer les indicacions dels tractaments oftalmològics mèdics i quirúrgics. Obtenir informació general sobre les característiques d'un pacient oftalmològic tant en el quiròfan, com en la consulta externa i en urgències.
Abstract: Los objetivos de la asignatura son: Dar al estudiante un conocimiento general de los aspectos normales y patológicos de la Oftalmología. Capacitarle para poder identificar los síntomas y signos de las enfermedades oftalmológicas, y poder interpretar adecuadamente las pruebas complementarias básicas de la especialidad (campimetría, angiografía, retinografía). El estudiante tendrá que: Estar en condiciones de dar una primera orientación diagnóstica de algunas enfermedades, particularmente de aquellas que tienen una mayor prevalencia. Reconocer los síntomas y signos de alarma que indiquen la necesidad de una atención urgente, tanto al inicio, como durante la evolución de la enfermedad. Tener los conocimientos específicos sobre la etiología, clínica, diagnóstico, tratamiento y pronóstico de las enfermedades oftalmológicas, con especial énfasis en aquellas enfermedades más frecuentes, tanto en la medicina primaria, como en la hospitalaria. 1 Familiarizarse en la secuencia diagnóstica ordenada de las enfermedades oftalmológicas. Participar en el proceso de diagnóstico diferencial, haciendo un uso racional de las exploraciones propias de la especialidad. Profundizar en los conocimientos adquiridos en las clases teóricas sobre los aspectos más nuevos de la oftalmología o aquellos relacionados con otras áreas de la titulación y que son tributarias de ser presentadas con material iconográfico o con herramientas audiovisuales. Hacer una adecuada anamnesis y una exploración básica de los enfermos oftalmológicos, así como para interpretar las pruebas complementarias básicas. Conocer las indicaciones de los tratamientos oftalmológicos médicos y quirúrgicos. Obtener información general sobre las características de un paciente oftalmológico tanto en el quirófano, como en la consulta externa y en urgencias.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Medicina [2502442]
Study plan: Grau en Medicina [1192]Català
6 p, 85.7 KB

Castellà
6 p, 85.2 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-14, last modified 2018-10-21   Favorit i Compartir