Microbiologia i Parasitologia [103267]
Ferrer Bermejo, David
Abarca Salat, Maria Lourdes
Bragulat Arara, Maria Rosa
Cabañes Sáenz, Francisco Javier
Castellà Espuny, Joaquín
Castella Gómez, Gemma
Blasco Suñe, Javier
Ortuño Romero, Ana Maria
Garrido Castañe, Ignasi
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Date: 2017-18
Abstract: Es tracta d'una assignatura de primer curs de caràcter bàsic en la que l'estudiant haurà d'adquirir els coneixements teòrics que li permetran saber les tècniques i mètodes bàsics per estudiar els microorganismes i paràsits, les estructures, l'organització, la genètica i el creixement microbians, i les seves relacions amb l'hoste, així com el seu control i les tècniques bàsiques de diagnòstic. També adquirir els fonaments de la taxonomia i bases de la sistemàtica de bacteris, fongs i virus, i les característiques dels microorganismes i paràsits causants d'infeccions i/o intoxicacions, i d'aquells d'interès industrial, biotecnològic i ecològic. Els objectius formatius concrets són: - Introduir a l'estudiant en els conceptes bàsics de Microbiologia i Parasitologia. - Proporcionar uns coneixements sobre les tècniques i mètodes microbiològics i parasitològics. - Conèixer i diferenciar els principals tipus de microorganismes i paràsits. 1 - Reconèixer i entendre el paper dels microorganismes i paràsits des de diverses vessants (agents causals de malaltia, microbiota i macrobiota, i aquells d'ús industrial, biotecnològic i ecològic) i conèixer els sistemes de control. Aquesta capacitació que ofereix l'assignatura ha de ser bàsica, però també orientada a les aplicacions en l'àmbit de seguretat alimentària. Aquests objectius estan complementats amb els corresponents de l'assignatura "Experimentació en el laboratori" que s'imparteix en el mateix semestre i curs i que queden reflectits en la respectiva guia docent.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català.
Studies: Ciència i Tecnologia dels Aliments [2501925]
Study plan: Grau en Ciència i Tecnologia dels Aliments [974]



Català
5 p, 85.3 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Study plans

 Record created 2017-07-14, last modified 2020-06-28



   Favorit i Compartir