Bioinformàtica [102890]
Campillo Grau, Mercedes
Pardo Carrasco, Leonardo
Cordomi Montoya, Arnau
Gonzalez, Angel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Bioinformática
Fecha: 2017-18
Resumen: Aquest curs introdueix els estudiants el camp de la Bioinformàtica, una especialitat que utilitza bases de dades informàtiques per emmagatzemar, recuperar i ajudar en la comprensió de la informació biològica i mèdica. Els projectes de seqüenciació de genomes a gran escala així com el progrés en la determinació d'estructures tridimensionals de proteïnes han conduït a una explosió de seqüències genètiques i dades estructurals disponibles per a l'anàlisi automatitzada. Els estudiants seran introduïts als conceptes i eines bàsiques de Bioinformàtica enfocades a la seva futura pràctica professional, a través d'una primera classe teòrica d'introducció i 7 classes pràctiques realitzades a les aules d'informàtica. Les sessions pràctiques pretenen familiaritzar als estudiants amb l'ús de les eines més utilitzades i recursos en línia de l'especialitat. Objectius: 1 Objectius: Presentació general del camp de la Bioinformàtica. Iniciació als tipus de dades que són objecte d'anàlisi a Bioinformàtica i les seves bases de dades. Introduir a l'ús de les eines comunament usats en l'especialitat. - Desenvolupar habilitats en la recerca, obtenció i anàlisi de seqüències i estructures de proteïnes. Conèixer els conceptes d'informàtica mèdica i la integració de bases de dades genètiques i clíniques.
Resumen: Este curso introduce a los estudiantes en el campo de la Bioinformática, una especialidad que utiliza bases de datos informáticas para almacenar, recuperar y ayudar en la comprensión de la información biológica. Los proyectos de secuenciación de genomas a gran escala así como el progreso en la determinación de estructuras tridimensionales de proteínas han conducido a una explosión de secuencias genéticas y datos estructurales disponibles para el análisis automatizado. Los estudiantes serán introducidos en los conceptos y herramientas básicas de Bioinformática enfocadas a su futura práctica profesional, a través de una primera clase teórica de introducción y 7 clases prácticas realizadas en las aulas de informática. Las sesiones prácticas pretenden familiarizar a los estudiantes con el uso de las herramientas más utilizadas y recursos en línea de la especialidad. Objetivos: 1 Objetivos: - Presentación general del campo de la Bioinformática. - Iniciación a los tipos de datos que son objeto de análisis en Bioinformática y sus bases de datos. - Introducir el uso de las herramientas comúnmente usadas en la especialidad. - Desarrollar habilidades en la búsqueda, obtención y análisis de secuencias y estructuras de proteínas. - Conocer los conceptos de informática médica y la integración de bases de datos genéticas y clínicas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1192]Català
5 p, 79.9 KB

Castellà
5 p, 78.1 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-14, última modificación el 2018-10-21   Favorit i Compartir