Biologia animal [100991]
Morton Juaneda, Ana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)
Martí Sistac, Octavi
Fierro Castro, Maria Camino (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Cel·lular, de Fisiologia i d'Immunologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Animal Biology
Títol variant: Biología animal
Data: 2017-18
Resum: A l'assignatura es complementa la introducció a l'estudi de la diversitat morfològica i anatòmica dels diversos grups d'animals, amb la descripció del funcionament dels principals sistemes fisiològics dels animals, en particular dels humans. Ambdues aproximacions complementen les perspectives sistemàtica i filogenètica amb l'anatòmica i funcional de l'assignatura. A final del curs l'alumne serà capaç de: 1. Situar a cada grup animal en un context ecofisiològic, valorant-lo en relació al nombre d'espècies, habitat i forma de vida, posició dins els ecosistemes i importància en relació al seu interès per les ciències aplicades i interès econòmic. 2. Entendre l'organització i les bases biològiques dels principals sistemes fisiològics, entesos com a entitats altament inter-relacionades, regulades i integrades. Objectius: (1) Introduir a l'alumne els principals conceptes estructuradors de la ciència de la Zoologia, amb l'objectiu de: (I) entendre la sistemàtica i les relacions filogenètiques entre els principals grups d'animals com a resultat de 1 (I) entendre la sistemàtica i les relacions filogenètiques entre els principals grups d'animals com a resultat de processos evolutius i adaptatius. (II) conèixer els principals nivells d'organització i patrons arquitectònics dels animals. (2) Donar uns coneixements referits als principals grups d'animals sobre: (I) les seves característiques morfològiques, (II) els cicles biològics, (III) la importància ecològica i (IV) les interaccions amb l'home. (3) Assolir els coneixements bàsics en fisiologia animal, que inclouen: (I) Conèixer l'organització, i les bases anatòmiques i funcionals dels sistemes fisiològics animals, amb especial atenció a humans. (II) Identificar el paper i importància dels principals sistemes reguladors o de control. (III) Conèixer les principals bases biofísiques, cel·lulars, moleculars i bioquímiques dels sistemes fisiològics per entendre'n el seu funcionament. (IV) Entendre els diferents sistemes fisiològics com a entitats altament interrelacionades i integrades. (V) Entendre la fisiologia dels organismes animals com a base per al desenvolupament d'estudis i d'aplicacions microbiològiques.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]Català
6 p, 90.3 KB

Anglès
Versió reduïda
3 p, 71.4 KB

Castellà
Versió reduïda
3 p, 70.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2021-06-26   Favorit i Compartir