Pràcticum II [101786]
Leyva, Juan Manuel
Mateo Viladomat, Enric
López Ruiz, Antonio Luis
Sole Brichs, Maria Claustre
Reverte Simo, Montserrat
Fernandez Salafranca, Rosa Maria
Cuenca Martinez, Encarnacion
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Prácticum II
Fecha: 2017-18
Resumen: Aquest Pràcticum II a segon curs es cursa durant el segon semestre perquè l'estudiant pugui seleccionar els coneixements pertinents de les assignatures impartides durant primer i segon curs per oferir cures infermeres a les persones ateses al centre de salut. Aquesta assignatura pretén que l'estudiant tingui com a punt de partida una visió ample de com l'entorn socioeconòmic i polític influeix en el model del sistema sanitari català i en la forma de gestió de la sanitat pública orientada a garantir la qualitat assistencial del centre d'atenció primària on realitza les pràctiques, tant si és una empresa pública com si és un consorci. El Pràcticum II permet a l'estudiant aplicar els coneixements, aprendre actituds i habilitats necessàries per oferir les cures infermeres orientades a la salut de la comunitat. Les activitats permeten l'anàlisi dels diferents programes i serveis que ofereix el centre de salut en relació al perfil de la població de referència i les característiques mediambientals. Considera les corresponents funcions de la infermera davant els programes i serveis que s'ofereixen durant l'atenció a la demanda, l'atenció a la consulta, l'atenció domiciliària i l'atenció de salut comunitària. L'estudiant al finalitzar el període ha de ser capaç de: Descriure els problemes i necessitats de salut de la població de l'àrea bàsica de salut i relacionar-los amb la cartera de serveis assistencials del centre. Descriure les funcions de la infermera del centre de salut. Aplicar el model de cures infermeres del centre assistencial orientat a persones per fomentar la promoció de la salut i la prevenció dels problemes de salut. Aplicar el model de cures infermeres del centre assistencial orientat a persones amb problemes de salut crònics de baixa complexitat, amb la finalitat d'oferir suport a l'autogestió i convivència amb la malaltia, tot potenciant l'autoresponsabilitat i l'autonomia. Aplicar la metodologia del procés de cures infermeres. Seleccionar i aplicar estratègies per a la recollida d'informació a persones que necessitin millorar el seu estil de vida. Interpretar les dades per valorar les necessitats de les persones ateses. Valorar les necessitats educatives de les persones ateses. Prioritzar els diagnòstics infermers. Fomentar la participació de les persones ateses per consensuar els objectius i els resultats a assolir. Realitzar les cures infermeres a persones ateses amb la finalitat de fomentar estils de vida saludables, aplicant les guies de pràctica clínica i protocols del centre assistencial. Valorar les cures infermeres realitzades i determinar propostes de millora de la qualitat assistencial.
Resumen: Este Prácticum II de segundo curso se realiza durante el segundo semestre para que el estudiante pueda seleccionar los conocimientos pertinentes de las asignaturas impartidas durante el primer y el segundo curso, con el fin de ofrecer cuidados enfermeros a las personas atendidas en el centro de salud. Esta asignatura pretende que el estudiante tenga como punto de partida una visión amplia de cómo el entorno socioeconómico y político influye en el modelo de sistema sanitario catalán y en la forma de gestión de la sanidad pública orientada a garantizar la calidad asistencial del centro de atención primaria donde realizan las prácticas, tanto si es una empresa pública como si es un consorcio. El Prácticum II permite al estudiante aplicar sus conocimientos y aprender las actitudes y habilidades necesarias para ofrecer cuidados enfermeros orientados a la salud de la comunidad. Las actividades permiten el análisis de los diferentes programas y servicios que ofrece el centro de salud en relación al perfil de la población de referencia y las características medioambientales. La asignatura también toma en consideración las correspondientes funciones de la enfermera ante los programas y servicios que se ofrecen durante la atención a la demanda, la atención a la consulta, la atención domiciliaria y la atención de salud comunitaria. Al finalizar las prácticas, el estudiante tiene que ser capaz de: - Describir los problemas y necesidades de salud de la población del área básica de salud y relacionarlos con la cartera de servicios asistenciales del centro. - Describir las funciones de la enfermera del centro de salud. - Aplicar el modelo de cuidados enfermerosdel centro asistencial para fomentar la promoción de la salud y la prevención de los problemas de salud. - Aplicar el modelo de cuidados enfermeros del centro asistencial orientado a personas con problemas de salud crónicos de baja complejidad, con la finalidad de ofrecer apoyo a la autogestión y convivencia con la enfermedad, potenciando la autorresponsabilidad y la autonomía. - Aplicar la metodología del proceso de cuidados enfermeros. - Seleccionar y aplicar estrategias para la recogida de información para personas que necesiten mejorar su estilo de vida. - Interpretar los datos para valorar las necesidades de las personas atendidas. - Valorar las necesidades educativas de las personas atendidas. - Priorizar los diagnósticos enfermeros. - Fomentar la participación de las personas atendidas para consensuar los objetivos y los resultados a alcanzar. - Realizar los cuidados enfermeros a personas atendidas con la finalidad de fomentar estilos de vida saludables, aplicando las guías de práctica clínica y protocolos del centro asistencial. - Valorar los cuidados enfermeros realizados y determinar propuestas de mejora de la calidad asistencial.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català.
Titulación: Infermeria [2500891]
Plan de estudios: Graduat o Graduada en Infermeria [830]Català
7 p, 92.9 KB

Castellà
7 p, 90.5 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-07-14, última modificación el 2020-02-01   Favorit i Compartir