Comptabilitat Pública [102101]
Casablancas Segura, Carme
Gríful Miquela, Carles
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat d'Economia i Empresa

Títol variant: Contabilidad Pública
Data: 2017-18
Resum: Context: Aquesta assignatura figura contextualitzada dins de la matèria Comptabilitat Avançada junt amb les assignatures Comptabilitat i Fiscalitat, Consolidació d'estats Financers i Auditoria en el segon quadrimestre del quart curs del Grau de Comptabilitat i Finances. Proporcionar els coneixements necessaris que permetin a l'alumne identificar i entendre la problemàtica que planteja l'elaboració de la informació financera de les Administracions Publiques. Comprendre la relació entre la Comptabilitat Empresarial (financera) i la Comptabilitat Pública. Aconseguir que l'alumne pugui conèixer els mecanismes de les operacions dels organismes públics. Conèixer i saber comptabilitzar el tractament de qüestions estrictament comptables amb altres aspectes de l'entorn dels ens públics, que precisament, són els que marcaran diferències entre la Comptabilitat d'aquest tipus d'entitats i la Comptabilitat empresarial. Conèixer el concepte de "Pressupost" com a eina bàsica de la Comptabilitat Pública. La seva execució, el tractament del Pressupostos de Despeses i d'Ingressos, així com les operacions que tenen un caràcter extrapressupostari. Elaborar i interpretar els Comptes Anuals d'acord a la Comptabilitat Pública.
Resum: Contexto: Esta asignatura figura contextualizada dentro de la materia Contabilidad Avanzada junto con las asignaturas Contabilidad y Fiscalidad, Consolidación de estados Financieros y Auditoría en el segundo cuatrimestre del cuarto curso del Grado de Contabilidad y Finanzas. Objetivos Proporcionar los conocimientos necesarios que permitan al alumno identificar y entender la problemática que plantea la elaboración de la información financiera de las Administraciones Publicas. Comprender la relación entre la Contabilidad Empresarial (financiera) y la Contabilidad Pública. Conseguir que el alumno pueda conocer los mecanismos de las operaciones de los organismos públicos. Conocer y saber contabilizar el tratamiento de cuestiones estrictamente contables con otros aspectos del entorno de los entes públicos, que precisamente, son los que marcarán diferencias entre la Contabilidad de este tipo de entidades y la Contabilidad empresarial. Conocer el concepto de "Presupuesto" como herramienta básica de la Contabilidad Pública. Su ejecución, el tratamiento del Presupuesto de Gastos y de Ingresos, así como las operaciones que tienen un carácter extrapresupuestario. Elaborar e interpretar las Cuentas Anuales de acuerdo a la Contabilidad Pública.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Grau en Comptabilitat i Finances [2501231]
Pla d'estudis: Pla d' Estudis de Comptabilitat i Finances [947]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
5 p, 80.1 KB

Castellà
5 p, 75.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir