Mètodes quantitatius de recerca en criminologia [100450]
Martí Olivé, Joel
Cruz Gómez, Irene
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Dret

Títol variant: Quantitative Research Methods in Criminology
Títol variant: Métodos cuantitativos de investigación en criminología
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura de Mètodes Quantitatius és un curs d'introducció a l'anàlisi de dades estadístiques com a eina fonamental de la recerca criminològica . El Grau de Criminologia planteja, en els seus objectius generals, que el graduat/da d'aquesta titulació ha de ser capaç d'utilitzar els mètodes i tècniques de recerca propis de l'anàlisi estadística per a analitzar les dades i experiències de conflicte, de criminalitat, i control existents en un determinat context social. En aquest marc, l'assignatura té com a objectius formatius: 1) Conèixer els conceptes estadístics bàsics per a realitzar anàlisis de dades quantitatives, tant des de la vessant descriptiva com inferencial, i en relació amb tècniques d'anàlisi univariants i bivariants. 2) Identificar i saber aplicar aquests conceptes en casos concrets de recerca criminològica. 3) Conèixer eines informàtiques d'anàlisi de dades quantitatives i la seva aplicació en criminologia. 1 L'assignatura dóna continuïtat a l'itinerari de mètodes i tècniques dins del grau. D'una banda és una continuació de La recerca científica en criminologia, i en part també de Fonts de dades en criminologia, de primer curs, en què es presenta la lògica el procés d'investigació en ciències socials i les dades criminològiques. D'altra banda, l'assignatura té continuïtat a Anàlisi de dades, impartida el segon semestre i centrada en l'anàlisi multivariant.
Resum: Quantitative Research Methods is a course designed to introduce students to statistical data analysis as a tool for criminological research. As one of its general objectives, the Degree in Criminology trains students in using criminological methods and techniques of analysis when studying data and situations of conflict, crime, and control in specific social contexts. To that end, the course objectives are: Learning basic statistical terms needed to perform descriptive and inferential data analysis with one or two variables; Applying those skills when conducting criminological research; and Using statistical software for quantitative data analysis. Quantitative Research Methods is a continuation of the first-year courses Scientific Research in Criminology and Criminological Data Sources. The progress in the kwnoledge of quantitative methods is done in the second semester through the course Data Analysis, focused on multivariate analysis.
Resum: La asignatura de Métodos Cuantitativos es un curso de introducción al análisis de datos estadísticos como herramienta fundamental de la investigación criminológica. El Grado de Criminología plantea, en sus objetivos generales, que el graduado/a de esta titulación debe ser capaz de utilizar los métodos y técnicas de investigación propios del análisis estadístico para analizar datos y experiencias de conflicto, de criminalidad, y control existentes en un determinado contexto social. En este marco, la asignatura tiene como objetivos formativos: 1) Conocer los conceptos estadísticos básicos para realizar análisis de datos cuantitativos, tanto desde la vertiente descriptiva como inferencial, y con relación a técnicas de análisis univariantes y bivariantes. 2) Identificar y saber aplicar estos conceptos en proyectos de investigación criminológica. 3) Conocer herramientas informáticas de análisis de datos cuantitativos y su aplicación en criminología. La asignatura da continuidad al itinerario de métodos y técnicas dentro del grado. Por una parte es una 1 La asignatura da continuidad al itinerario de métodos y técnicas dentro del grado. Por una parte es una continuación de la asignatura Investigación científica en criminología, y en parte también de Fuentes de datos en criminología, de primer curso, en las que se presentan la lógica el proceso de investigación en ciencias sociales y datos criminológicos. Por otra parte, esta asignatura tiene continuidad en la asignatura Análisis de datos, impartida en el segundo semestre y centrada en el análisis multivariante.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Criminologia [2500257]
Pla d'estudis: Grau en Criminologia [805]Català
5 p, 80.7 KB

Anglès
4 p, 78.1 KB

Castellà
5 p, 79.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2021-06-26   Favorit i Compartir