Deglució i trastorns relacionats: valoració i intervenció [104147]
Sauca Balart, Andreu
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Psicologia

Data: 2017-18
Resum: En acabar l'assignatura l'alumne/a haurà de ser capaç de: Avaluar i diagnosticar els trastorns de l'alimentació i la deglució en totes les edats i etiologies. Saber administrar el MECV-V i altres proves com l'EAT10 i la Tècnica de Payne) Conèixer les bases anatòmiques implicades en els procesos rehabilitadors de la deglució i de les restants post-cirurgia amb resultat de disfàgia. Conèixer i saber aplicar les maniobres i tècniques terapèutiques per a tractar els trastorns de l'alimentació i la deglució estudiats. Conèixer els productes específics per l'alimentació de pacients amb disfàgia. Conèixer les eines i productes més habituals tant per a l'avaluació com pel tractament dels problemes de deglució. Saber identificar els trastorns associats que comporten per tal de prendre decisions terapèutiqueseficaces. Conèixer les conseqüències de les laringectomies (parcials i totals) sobre la deglució dels pacients. Conèixer els mecanismes de rehabilitació de l'olfacte en laringectomitzats. Conèixer les qüestions de cura personal que el logopeda necessita saber per tractar pacients amb laringectomia total. Conèixer les bases per rehabilitar la parla esofàgica o protèsica en laringectomitzats totals.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Logopèdia [2500893]
Pla d'estudis: Grau en Logopèdia [1383]



Català
5 p, 85.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2021-06-26



   Favorit i Compartir