Funció del cos Humà I [101789]
Moral Cabrera, Raquel
Cladera i Cerdà, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular)
Muñoz, Xavier
del Valle Macia, Jaume
Sánchez Hidalgo, Antonio
Sánchez Corral, Ana
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Función del cuerpo humano I
Data: 2017-18
Resum: L'assignatura Funció del Cos Humà I es programa durant el primer semestre de primer curs del Grau d'Infermeria i desenvolupa el coneixement de les bases físiques i fisiològiques de l'organisme humà. Aquesta última part es concreta en l'estudi de la fisiologia general, la fisiologia de la sang i els òrgans hematopoètics, la fisiologia del sistema cardiovascular, i la fisiologia del sistema respiratori. Així mateix, per a cadascun d'aquests sistemes es desenvolupa el coneixement de processos fisiopatològics i les seves manifestacions. Els objectius d'aprenentatge bàsics són: • Aprendre les bases físiques i conceptes bàsics de la fisiologia dels diferents sistemes funcionals de l'organisme humà en estat de salut. • Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme. • Integrar els coneixements de la Biofísica i de la Fisiologia amb els adquirits en altres matèries bàsiques, que tracten de l'estructura i dels aspectes cel·lulars i moleculars de l'organisme, per a assolir una visió global del funcionament del cos humà. 1 • Assolir una millor comprensió dels conceptes bàsics dels efectes de la interacció de les radiacions amb els essers vius i la radioprotecció. • Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements fisiològics en la deducció de les conseqüències de les malalties. • Adquirir les habilitats pràctiques en cadascun dels àmbits necessaris per a la realització de les tècniques d'estudis funcionals més freqüents en l'àmbit biomèdic. • Adquirir les actituds destinades a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, orientades en la medicina de la salut, i adequades per a la pràctica basada en l'evidència científica.
Resum: La asignatura Función del Cuerpo Humano I se programa durante el primer semestre del primer curso del Grado de Enfermería y desarrolla el conocimiento de las bases físicas y fisiológicas del organismo humano. Esta última parte se concreta en el estudio de la fisiología general, la fisiología de la sangre y los órganos hematopoyéticos, la fisiología del sistema cardiovascular, y la fisiología del sistema respiratorio. Asimismo, para cada uno de estos sistemas se desarrolla el conocimiento de procesos fisiopatológicos y sus manifestaciones. Los objetivos de aprendizaje básicos son: Aprender las bases físicas y conceptos básicos de la fisiología de los diferentes sistemas funcionales del organismo humano en estado de salud. Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo. Integrar los conocimientos de la Biofísica y de la Fisiología con los adquiridos en otras materias 1 Integrar los conocimientos de la Biofísica y de la Fisiología con los adquiridos en otras materias básicas, que tratan de la estructura y de los aspectos celulares y moleculares del organismo, para alcanzar una visión global del funcionamiento del cuerpo humano. Alcanzar una mejor comprensión de los conceptos básicos de los efectos de la interacción de las radiaciones con los seres vivos y la radioprotección. Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos fisiológicos en la deducción de las consecuencias de las enfermedades. Adquirir las habilidades prácticas en cada uno de los ámbitos necesarios para la realización de las técnicas de estudios funcionales más frecuentes en el ámbito biomédico. Adquirir las actitudes destinadas a la promoción de la salud y la prevención de la enfermedad, orientadas a la medicina de la salud y adecuadas a la práctica basada en la evidencia científica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 84.2 KB

Castellà
6 p, 82.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-07-14, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir