El intelectual orteguiano en La rebelión de las masas
García González, Cristina
López García, José Ramón, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2017
Descripció: 29 pag.
Resum: Este ensayo pretende elaborar un breve análisis crítico sobre la figura del intelectual que José Ortega y Gasset presentó en La rebelión de las masas, teniendo en cuenta que sus reflexiones filosóficas obedecían a intereses sociales y políticos concretos que no mantienen una relación de indiferencia con nuestro presente. Para enriquecer el estudio histórico, puntualmente y como contrapeso, se ha recurrido a la figura de Antonio Gramsci y su propuesta del intelectual colectivo.
Resum: Aquest assaig té com a finalitat elaborar una breu anàlisis crítica sobre la figura de l'intel·lectual que José Ortega y Gasset va presentar a La rebelión de las masas, tenint en compte que les seves reflexions filosòfiques van obeir a interessos socials i polítics concrets que no mantenen una relació d'indiferència amb el nostre present. Per tal d'enriquir l'estudi històric, puntualment i com a contrapès, es recorre a la figura d'Antonio Gramsci i la seva proposta d'intel·lectual col·lectiu.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Llengua i Literatura Espanyoles [2500248]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Espanyoles [808]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Ortega y Gasset ; Intelectual ; Masas ; Antonio Gramsci ; Intel·lectual ; Masses



29 p, 804.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2017-07-21, darrera modificació el 2022-03-06



   Favorit i Compartir