Organocatalitzadors quirals reciclables i eco-compatibles suportats en diòxid de silici
Ferré Romeu, Meritxell (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Pleixats i Rovira, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)

Títol variant: Organocatalizadores quirales reciclables y eco-compatibles soportados en dióxido de silicio
Títol variant: Recyclable and eco-compatible silica supported chiral organocatalysts
Data: 2017
Resum: Investigadores de la UAB han estudiat el comportament i la reciclabilitat d'organocatalitzadors quirals suportats en sílice en la reacció aldòlica asimètrica, una reacció molt utilitzada en la síntesi de fàrmacs. Han observat que la natura i longitud de l'espaiador que es troba entre la matriu de sílice i el fragment organocatalític, i el lloc de derivatització en el fragment orgànic, afecten l'activitat i selectivitat dels organocatalitzadors.
Resum: Investigadoras de la UAB han estudiado el comportamiento y la reciclabilidad de organocatalizadores quirales soportados en sílice en la reacción aldólica asimètrica, una reacción muy usada en la síntesis de fármacos. Han observado que la naturaleza y longitud del espaciador que se encuentra entre la matriz de sílice y el fragmento organocatalítico, y el lugar de derivatización en el fragmento orgánico, afectan a la actividad y selectividad de los organocatalizadores.
Resum: UAB researchers have studied the performance and recyclability of silica- supported chiral organocatalysts in the asymmetric aldol reaction, a reaction frequently used in the synthesis of drugs. They have observed that the nature and length of the linker between the silica matrix and the organocatalytic fragment, and the derivatization site in the organic moiety, affect the activity and selectivity of the organocatalysts.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, Anglès i Castellà
Document: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicat a: UAB divulga, Maig 2017, p. 1-3, ISSN 2014-6388



Català
3 p, 520.1 KB

Español
3 p, 119.3 KB

English
3 p, 116.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > UAB Divulga
Articles > Articles de divulgació

 Registre creat el 2017-07-25, darrera modificació el 2022-02-06



   Favorit i Compartir