Llengua Egípcia II [43623]
Cervelló Autuori, Josep
Orriols i Llonch, Marc
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Lengua Egipcia II
Data: 2017-18
Resum: L'objectiu general d'aquest mòdul és que l'estudiant adquireixi coneixements mitjans de llengua egípcia clàssica (gramàtica, escriptura) mitjançant classes teòriques i pràctiques i segueixi el seu aprenentatge dels mètodes i tècniques filològics i lingüístics de l'egiptologia. Aquests són els continguts i activitats en què haurà de treballar: 1) Aprofundiment en la gramàtica egípcia clàssica (morfologia verbal i sintaxi; elements de diacronia) i exercicis. 2) Iniciació a l'escriptura i la paleografia hieràtiques. 3) Lectura i anàlisi gramatical de textos literaris en egipci clàssic de dificultat mitjana-alta en escriptura jeroglífica i hieràtica. 4) Estudi de la història de la literatura egípcia des del Regne Mitjà fins a l'Època Grecoromana i lectura (en traducció) de les principals creacions literàries egípcies. 5) Exercicis de lectura i análisi de textos epigràfics dels Regnes Mitjà i Nou. 6) Iniciació a l'escriptura i a la llengua coptes (morfologia nominal i verbal; elements de lexicografia i de sintaxi). 7) Exercicis de lectura i anàlisi de textos coptes. 8) Iniciació a la cultura de l'Egipte cristià copte. 1 8) Iniciació a la cultura de l'Egipte cristià copte.
Resum: El objetivo general de este módulo es el de que el estudiante adquiera conocimientos medios de lengua egipcia clásica (gramática, escritura) mediante clases teóricas y prácticas y continúe su aprendizaje de los métodos y técnicas filológicos y lingüísticos de la egiptología. Estos son los contenidos y actividades en que deberá trabajar: 1) Profundización en la gramática medioegipcia (morfología verbal y sintaxis; elementos de fonología) y ejercicios. 2) Iniciación a la escritura y a la paleografía hieráticas. 3) Lectura y análisis gramatical de textos literarios medioegipcios de dificultad media-alta en escritura jeroglífica y hierática. 4) Estudio de la historia de la literatura egipcia desde el Reino Medio hasta la Época Grecorromana y lectura (en traducción) de las principales creaciones literarias egipcias. 5) Ejercicios de lectura y análisis de textos epigráficos de los Reinos Medio y Nuevo. 6) Iniciación a la escritura y a la lengua coptas (morfología nominal y verbal; elementos de lexicografía y de sintaxis). 7) Ejercicios de lectura y análisis de textos coptos. 8) Iniciación a la cultura del Egipto cristiano copto. 1 8) Iniciación a la cultura del Egipto cristiano copto.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Egiptologia [4315555]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Egiptologia [1337]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
13 p, 111.9 KB

Castellà
13 p, 112.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2017-09-12, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir