L'aplicació del programa MAB a la muntanya catalana : el programa MAB 6 Alt Pirineu
Campillo i Besses, Xavier
Sanclimens, Xavier

Fecha: 1987
Resumen: L'application du programme MAB 6 aux Hautes Pyrénées catalanes constitue un autre pas dans le processus de révalorisation de la montagne qui a commencé en Catalogne a preu près il y a dix ans, auprès de la formation des «Grups de l'Alt Pirineu» (GAP) dans le cadre du Congrés de Cultura Catalana.
Resumen: The application of the Programme MAB 6 in the Catalan High Pyrenees is a further step in the long process of revalorization of mountain areas which began some ten years ago with the constitution of the «Grups de l'Alt Pirineu» (GAP) in the framework of the Congres de Cultura Catalana. The rising of social consciousness, the institutional interest (Ley de Agricultura de Montaña 1982 and Llei d'Alta Muntanya 1983), the international contacts (Switzerland, France, Italy, etc. ) are some of the elements that have enabled the present use of the Programme.
Resumen: De tots és sabut l'interès que la problemàtica de les àrees de muntanya desperta en els medis científics i polítics d'Europa i de la resta del món des de fa ja alguns anys. Nombrosos països han elaborat lleis específiques per a aquestes zones, que solen tenir en comú, a més d'un relleu abrupte, greus problemes de despoblament i de marginació. Podríem parlar dels Apenins italians, de les Highlands escoceses o del Massís Central francès, però també nosaltres compartim aquests problemes a les nostres muntanyes, i especialment al Pirineu.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català
Documento: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicado en: Documents d'anàlisi geogràfica, N. 11 (1987) p. 97-107, ISSN 2014-4512

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/DocumentsAnalisi/article/view/41407


11 p, 284.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > Documents d'anàlisi geogràfica
Artículos > Artículos de investigación

 Registro creado el 2007-06-08, última modificación el 2022-02-20



   Favorit i Compartir