Ments, Màquines i Cognició [43842]
Fernández Prat, Olga
Provisional, Targeta
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Minds, Machines and Cognition
Título variante: Mentes, Máquinas y Cognición
Fecha: 2017-18
Resumen: La ciència cognitiva constitueix l'actual ciència de la ment. Es tracta d'una disciplina clarament interdisciplinar en la que convergeixen recerca en filosofia, ciències de la computació, lingüística, psicologia, neurociència, sociologia i antropologia. Els científics que treballen en ciència cognitiva han proposat models sobre una gran varietat de processos cognitius i han ofert explicacions sobre el llenguatge, la visió/percepció, la memòria, els conceptes, el raonament, la resolució de problemes i la decisió. Un dels trets distintius del primer treball en ciència cognitiva és l'assumpció que la ment pot ser entesa com una computadora d'un tipus especial. De fet, molts investigadors en intel·ligència artificial concebeixen el seu treball com un intent d'implementar en màquines procesos cognitius. En el mòdul s'estudiaran alguns dels principals treballs en la filosofia de la ciència cognitiva i de la intel·ligència artificial i s'analitzarà, mitjançant una aproximació filosòfica i crítica, la influència de l'analogia de la computadora en la ciència cognitiva. El següent és un llistat indicatiu de temes relatius al mòdul: el test de Turing; l'argument de l'habitació xinesa; el problema del marc; el connexionisme; la cognició estesa i corporitzada; la consciència artificial; lògiques per a representar coneixement en intel·ligència artificial (modals, temporals, deòntiques, difuses…). S'espera que els estudiants siguin capaços de formular i d'argumentar els seus punts de vista sobre els temes que es tracten en l'assignatura. A més, es pretén que desenvolupin les següents competències: - Demostrar el seu coneixement i comprensió crítica dels principals arguments sobre la possibilitat de l'existència de màquines intel·ligents. - Entendre críticament alguns dels temes filosòfics centrals sobre la naturalesa del pensament i la consciència. - Demostrar una comprensió crítica d'algunes explicacions sobre la ment i les ciències cognitives. - Demostrar que poden entendre críticament alguns dels textos principals en la filosofia de les ciències 1 - Demostrar que poden entendre críticament alguns dels textos principals en la filosofia de les ciències cognitives i la intel·ligència artificial. - Demostrar que són capaços de representar arguments i demostrar la correcció dels mateixos en lògiques no clàssiques distintes.
Resumen: Cognitive Science is the current science of mind. Clearly this is a discipline in interdisciplinary research that converges in philosophy, computer science, linguistics, psychology, neuroscience, sociology and anthropology. Scientists working in cognitive science have proposed models on a variety of cognitive processes and have offered explanations about the language, vision/perception, memory, concepts, reasoning, problem solving and decision. One of the distinctive features of the first work in cognitive science is the assumption that the mind can be understood as a special type of a computer. In fact, many researchers in artificial intelligence conceived their work as an attempt to implement cognitive processes in machines. In this module we will explore some of the main works on the philosophy of cognitive science and artificial intelligence and analyze, with a critical and philosophical approach, the influence of the computer analogy in cognitive science. The following is an indicative list of subjects related to the module: the Turing test; the Chinese room argument; the frame problem; connectionism; extended and embodied cognition; artificial conscience; logics to represent knowledge in artificial intelligence (modal logic, temporal logic, fuzzy logic…). Students are expected to be able to formulate and argue their points of view on the topics covered in the course. In addition, it is intended that they develop the following competences: - To demonstrate their knowledge and critical understanding of the main arguments about the possibility of the existence of intelligent machines. - To understand critically some of the central philosophical issues about the nature of thought and consciousness. - To show critical understanding of some explanations about the mind and cognitive sciences. - To demonstrate ability to critically understand some of the main texts in the philosophy of cognitive sciences and artificial intelligence. 1 - To prove the hability to represent arguments and show their correctness in different non-classical logics.
Resumen: La ciencia cognitiva constituye la ciencia actual de la mente. Es una disciplina claramente interdisciplinar y en ella convergen investigación en filosofía, ciencia de la computación, lingüística, psicología, neurociencia, sociología y antropología. Los científicos cognitivos han propuesto modelos sobre una gran variedad de procesos cognitivos. Incluyen explicaciones sobre el lenguaje, la visión/percepción, la memoria, los conceptos, el razonamiento, la resolución de problemas y la decisión. Un rasgo distintivos del primer trabajo en ciencia cognitiva es la suposición de que se pueden entender las mentes como computadoras de un tipo especial. Muchos investigadores en inteligencia artificial ven su trabajo como un intento de implementar procesos cognitivos en máquinas. En el módulo se estudiarán algunos de los principales trabajos en la filosofía de la ciencia cognitiva y de la inteligencia artificial y se examinará la influencia de la analogía de la computadora en la ciencia cognitiva, haciendo una aproximación filosófica y crítica. Una lista indicativa de temas es la siguiente: el test de Turing; el argumento de la habitación china; el problema del marco; el conexionismo; la cognición extendida y corporizada; la conciencia artificial; las lógicas para representar el conocimiento en inteligencia artificial (modales, temporales, deónticas, fuzzy…). Se espera que los estudiantes puedan formular y argumentar sus puntos de vista sobre los temas que se traten y desarrollen las siguientes competencias: - Demostrar su conocimiento y comprensión crítica de los argumentos principales sobre la posibilidad de la existencia de máquinas inteligentes. - Entender críticamente algunos de los temas filosóficos centrales sobre la naturaleza del pensamiento y la conciencia. - Demostrar comprensión crítica de algunas explicaciones sobre la mente y las ciencias cognitivas. 1 - Demostrar habilidad para entender críticamente algunos de los textos principales en la filosofía de las ciencias cognitivas y la inteligencia artificial. - Demostrar habilidad para representar argumentos y mostrar su corrección en diferentes lógicas no-clásicas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Filosofia Aplicada [4316227]
Plan de estudios: Màster Universitari en Filosofia Aplicada [1372]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 90.9 KB

Anglès
7 p, 89.4 KB

Castellà
7 p, 91.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2017-09-15, última modificación el 2024-04-06



   Favorit i Compartir