Metodologia Bàsica en Recerca Clínica [42148]
Bonfill, X. (Xavier)
Esteve Pardo, Guadalupe
Gich, Ignasi
Martín Baranera, Maria Montserrat
Puig Reixach, Maria Teresa
Muñoz Rodríguez, Miguel Angel
Antonijoan Arbós, Rosa Ma
Valle Cano, Marta
Bolibar i Ribas, Ignasi
Urrutia Cuchi, Gerard
Selva Olid, Clara
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Additional title: Metodología Básica en Investigación Clínica
Date: 2017-18
Abstract: La finalitat d'aquest mòdul és comprendre els fonaments metodològics de la investigació clínica i del raonament epidemiològic per poder dissenyar i realitzar estudis específics sobre problemes de la pràctica clínica i comunitària. En aquest mòdul l'alumne se li capacitarà per conèixer els tipus d'investigació clínica, les principals bases de dades mèdiques i per poder fer la lectura crítica d'articles i de revisions sistemàtiques. Així 1 principals bases de dades mèdiques i per poder fer la lectura crítica d'articles i de revisions sistemàtiques. Així mateix l'alumne coneixerà els diferents dissenys d'estudis, les principals mesures epidemiològiques, els paràmetres per determinar la seva validesa i les anàlisis estadístiques més pertinents per a cada disseny. El coneixement dels aspectes legislatius actuals per a la realització de la investigació i els principis ètics que la regeixen seran també un aspecte destacat a desenvolupar en aquest mòdul. En definitiva, la realització d'aquest primer mòdul ha de servir perquè l'alumne sigui capaç de formular judicis crítics i per iniciar-se en la recerca en ciències de la salut familiaritzant amb els aspectes científics, metodològics, ètics i legislatius més importants.
Abstract: La finalidad de este módulo es comprender los fundamentos metodológicos de la investigación clínica y del razonamiento epidemiológico para poder diseñar y realizar estudios específicos sobre problemas de la práctica clínica y comunitaria. En este módulo al alumno se le capacitará para conocer los tipos de investigación clínica, las principales bases de datos médicas y para poder realizar la lectura critica de artículos 1 investigación clínica, las principales bases de datos médicas y para poder realizar la lectura critica de artículos y de revisiones sistemáticas. Asimismo el alumno conocerá los diferentes diseños de estudios, las principales medidas epidemiológicas, los parámetros para determinar su validez y los análisis estadísticos más pertinentes para cada diseño. El conocimiento de los aspectos legislativos actuales para la realización de la investigación y los principios éticos que la rigen serán también un aspecto destacado a desarrollar en este módulo. En definitiva, la realización de este primer módulo ha de servir para que el alumno sea capaz de formular juicios críticos y para iniciarse en la investigación en ciencias de la salud familiarizándose con los aspectos científicos, metodológicos, éticos y legislativos más importantes.
Rights: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Language: Català
Studies: Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut [4312326]
Study plan: Màster Universitari en Investigació Clínica Aplicada en Ciències de la Salut [991]
Document: Objecte d'aprenentatgeCatalà
5 p, 84.2 KB

Castellà
5 p, 82.4 KB

The record appears in these collections:
Course materials > Course guides

 Record created 2017-09-15, last modified 2023-01-29   Favorit i Compartir