El Moviment Olímpic i el medi ambient
Tarradellas, Joseph

Títol variant: El Movimiento Olímpico y el medio ambiente
Títol variant: The Olympic Movement and the environment
Publicació: Bellaterra: Centre d'Estudis Olímpics i de l'Esport de la UAB, 2010
Descripció: 22 pag.
Resum: El medi ambient és un dels reptes més importants del segle XXI. La conservació dels recursos naturals i la qualitat de l'aigua, l'aire, els sòls i els ecosistemes naturals o construïts és una condició bàsica per garantir un desenvolupament equilibrat i sostenible per les generacions futures. Les activitats esportives poden ser factors contaminants però, quan es duen a terme de manera responsable, poden participar en la protecció del medi ambient i dels recursos. Aquesta lliçó presenta conceptes generals sobre els reptes mediambientals, les responsabilitats i les accions del Moviment Olímpic, i la manera de desenvolupar activitats esportives relacionades amb el medi ambient.
Resum: El medio ambiente es uno de los retos más importantes del siglo XXI. La conservación de los recursos naturales y la calidad del agua, el aire, los suelos y los ecosistemas naturales o construidos es una condición básica para garantizar un desarrollo equilibrado y sostenible para las generaciones futuras. Las actividades deportivas pueden ser factores contaminantes pero, cuando se llevan a cabo de manera responsable, pueden participar en la protección del medio ambiente y de los recursos. Esta lección presenta conceptos generales sobre los retos medioambientales, las responsabilidades y las acciones del Movimiento Olímpico, y la manera de desarrollar actividades deportivas relacionadas con el medio ambiente.
Resum: Environment is one of the most important challenges of 21st century. Conserving natural resources and the quality of water, air, soils and of natural or build ecosystems is the basic condition to ensure a balanced and sustainable development for future generations. Sport activities can be polluting factors but, when realised in a responsible manner, they can contribute to the protection of the environment and resources. This lesson presents general concepts concerning environmental challenges, the responsibilities and actions of the Olympic Movement and the ways in which to develop sport activities with respect to the environment.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català, castellà i anglès
Col·lecció: Lliçons universitàries, 10
Document: Working paper
Matèria: Jocs Olímpics ; Juegos Olímpicos ; Olympic Games ; Medi ambient ; Medioambient ; Enviroment22 p, 514.1 KB

English
22 p, 498.4 KB

Español
24 p, 505.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Institut de Recerca de l’Esport (IRE) > Centre d'Estudis Olímpics de la Universitat Autònoma de Barcelona (CEO-UAB)
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2017-09-27, darrera modificació el 2022-05-01   Favorit i Compartir